Кућа Добрих Вести

Login

Изложба фотографија "Портрети Србије: Нада за будућност"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

portretisrbijeИзложба фотографија "Портрети Србије: Нада за будућност" аутора Веслија Чанела, биће отворена у четвртак 14. марта 2019. у 18 сати у Етнографском музеју у Београду.

 

„Портрети Србије: Нада за будућност“ је изложба фотографија Американца Веслија Чанела која приказује Србију кроз слике и приче њених људи. На изложби ће бити представљено 70 фотографија на којима су приказани људи из 29 градова Србије и два града дијаспоре (Париз и Берлин).

 

Изложба је резултат двогодишњег рада током којег је г. Чанел путовао Србијом, фотографисао и разговарао с људима различитих интересовања, занимања и година. Фотографишући 116 портрета лекара, возача, правника, предузетника, уметника, пољопривредника, ловаца, архитеката, стоматолога, предавача, пензионера и многих других, г. Чанел приказује наде и очекивања људи из Србије за будућност своје земље.

 

"Портрети Србије: Нада за будућност" је друга изложба Веслија Чанела посвећена Србији. Прва, која је у земљи приказана више пута, била је "Србија - Балканска лепотица: Из перспективе једног Американца" .

 

Весли Чанел се бави фотографијом дуже од 15 година. Инспирацију налази у родној Атланти и на удаљеним местима широм Европе и Америке. Фотографијама бележи свакодневну природну лепоту запостављену у данашњем ужурбаном животу. Србију од 2004. године посећује једном годишње. Очаран је лепотом народа, места и свега што чини Србију, као и њеном изванредном културом у којој је нашао инспирацију за своје фотографије.

 

У склопу пројекта „Портрети Србије: Нада за будућност“, свако од 116 људи је испричао своју причу о Србији. Они говоре о позитивним странама Србије, о ономе чиме нису задовољни и о томе какву земљу би волели да виде у будућности. Приче се објављују два пута недељно на веб сајту који је доступан на српском и енглеском језику.

 

Изложба ће моћи да се види у Етнографском музеју у Београду од 14. до 29. марта, а у Официрском дому у Нишу од 2. до 14. априла 2019. године.

 

После тога, изложба ће у септембру 2019. бити приказана у Новом Саду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 март 2019 22:55

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија