Кућа Добрих Вести

Login

Отварање изложбе фотографија "Емоција позоришта"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

srdjandorosko4545455Отварање изложбе фотографија Срђана Пабла Дорошког под насловом "Емоција позоришта” биће одржано 8. априла у 18 часова у Collegium Hungaricum у Београду (Грачаничка 14).

 

Гости отварања изложбе су пијанисти Маша Драгичевић и Богдан Дугалић.

 

Изложба је отворена од 8. до 17. априла 2019. од понедељка до четвртка од 9 до 16 часова, петком до 14 часова.

 

Много је фотографа радио у позоришту, ради и данас - пречесто се њихове фотографије не могу разликовати од представе до представе, све је исто: мрачна позадина и збрка неких појава усред свега тога.

 

Фотографије Срђана Дорошког нешто су потпуно другачије, оне одишу душевним патњама јунака на сцени, минуциозним детаљима сукоба јунака на сцени, призорима деликатних ситуација које воде радњу и мењају њен ток, оне интригантно и упечатљиво овековечују карактере јунака, буре у њиховим душама, вербалне дијаграме и вратоломије..

 

Дорошки уз све то, својим пантерским оком, увек у представи пронађе и детаљ који је најлуциднији пресек датог позоришног дела, који на убедљив начин одише оним што су уметници створили.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 05 април 2019 10:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија