Кућа Добрих Вести

Login

Манифестација “Дан Дунава”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

DANDUNAVAAAAAAУ склопу обележавања „Дана Дунава“ на европском нивоу, под генералним спонзорством “Coca cola” систем, дугогодишњим партнером и пратиоцем ове манифестације уз подршку WWF (Светски фонд за природу) – Град Панчево ће подржати активности Међународног комитета за заштиту реке Дунав ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River).

 

Такође у својству покровитеља градске манифестације „Дан Дунава“, Град Панчево ће се и ове године 13. пут за редом, придружити овој европској манифестацији која се одржава под слоганом „Активни за реке“ и која се одвија у 14 земаља Подунавског слива.

 

Слоган под којим ће се “Дан Дунава” овога пута обележити у Панчеву гласи: „110 година светионика у загрљају две реке“, поводом 110 година од када су изграђени и постављени близаначки светионици на ушћу Тамиша у Дунав, јединствени у речном саобраћају и много шире ван граница наше земље.

 

Програм је осмислио Секретаријат за привреду и економски развој Градске управе града Панчева у сарадњи са члановима тима за обележавања ове манифестације, а централна свечаност ће бити уприличена у среду, 29. маја, на Градској плажи.

 

Обележавање “Дана Дунава” почеће поздравним обраћањем представника Градске управе, а одмах потом ће се наставити еколошко-ликовном радионицом која ће се одржати испод терасе УСРиН „Херој Марко Кулић“ уз учешће академских сликара чланова УЛУ “СВЕТИОНИК“. Са „Даном Дунава“ као темом, они ће сликати заједно са члановима Удружења инвалида рада, НО „На пола пута“, са члановима Удружења оболелих од мултипле склерозе, Удружења „Препознај у себи“, Kлуба за стара и одрасла лица Геронтолошког центра Панчево, са полазницима Дечијег атељеа „Мали геније“ и са децом из предшколске установе „Дечија Радост“. Сви ликовни радови ће од 7. јуна бити изложени у Холу зграде Градске управе.

 

Еколошко-волонтерска акција чишћења водотока и обала почеће око 11:30 часова, а одвијаће се од ушћа Тамиша (км 0) у Дунав (1154км), до Градске плаже, односно до старог друмског моста (3 км). У акцији чишћења учествоваће власници чамаца и волонтери из клубова УСРиН „Тамиш“ и УСРиН “Херој Mарко Kулић“, чланови Феријалног савеза Панчева, волонтери ОШ “Мирослав Антић“ Панчево, Техничке школе „23. мај“ Панчево, више удружења грађана и пријављени суграђани.

 

Прикупљен плутајући нанос – секундарне сировине, преузеће ЈКП “Хигијена“, са пункта на кеју испред Градске плаже, где ће после утврђивања укупно прикупљене количине отпада и секундарних сировина, овај отпад бити пребачен на Градску депонију.

 

Публику ће свакако привући плесни и музички програм, а овога пута ће уживати у плесним нумерама „На лепом плавом Дунаву”, “Корачница“ и „Кокице” у извођењу Панчевачких лавица и у кореографији Ирине Богдановић, која је осмислила и кореографију за „Рампенстилски шоу“ који ће приказати Црепајачке лавице. Након њихових играчких тачака, поклоници реке могу да се придруже “ZUMBA FITNEES-у“ и Латино плесовима које је ће од 12:20 часова демонстрирати извођач и кореограф Ивана Радованов. Одмах након тога, Марко Нектан, већ традиционални гост „Дана Дунава“, приказаће перформанс “Fluenta” чији је аутор, кореограф и извођач, а у маниру буто-плеса који промовише. Кореограф Ирина Богановић ће се представити и плесним тачкама: “Катјуша”, “Морнарка” и “Јаблачко” у извођењу ансамбла Ромаска уз завршну музичку тачку плесне групе “Kangoo” клуба из Панчев, чији је извођач и кореограф Душица Ковјанић.

 

Катамаран „Панука“ Туристичке организације Панчева ће током манифестације возити представнике медија који ће забележити акцију и ангажовање учесника, а тамбурашки програм „Банатских кицоша“, ће допринети лепшој и аутентичнијој атмосфери ове манифестације.

 

За љубитеље спорта биће омогућено рекреативно веслање кануа, односно обука на четири кануа у сарадњи са Спортским клубом „Спортико“. И најзад, за све учеснике ће бити обезбеђен ручак са казана, чији ће почетак уједно бити и завршетак програма поводом обележавања “Дана Дунава” у Панчеву.

 

Извор: Кућа добрих вести/Pancevo.rs


Последњи пут измењено понедељак, 27 мај 2019 12:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија