Кућа Добрих Вести

Login

„Жестивал“ у Ужицу од 20. до 25.августа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zestivallllllПети Међународни фестивал природе, традиције и воћних ракија „Жестивал“ одржаће се у Ужицу од 20. до 25.августа.

 

Циљ Жестивала је да, кроз уметничке програме, радионице и изложбе, промовише природне ресурсе и културно-историјско наслеђе Србије и земаља учесница.

 

Фестивал ће почети у уторак, 20. авуста у 20 часова у Градском кутлурном центру програмом „Ерски хумор у афоризму“, наступом ужичких афористичара и подсећањем на ужичке легенде афоризма, и наступом оркестра „Плави ансамбл“.

 

Два дана касније, на Тргу партизана, од 18 часова, одржаће се „Дечја олимпијада“, у организацији удружења „Родитељ“, током које ће се такмичити родитељи и деца у разним играма и биће изведена дечја представа „Зека лепотан“.

 

Концерт Великог градског тамбурашког оркестра из Бања Луке је најављен за 23. август у 20,30 часова, такође на Тргу партизана. „Боемско вече“ је назив програма који ће, уз музику тамбураша, уследити у суботу 24.августа у 20,30 часова на истом месту, као сећање на старе ужичке кафане.

 

Централни догађај је у недељу, када ће произвођачи на 55 штандова на тргу представити своје производе – воћне ракије, мед, сухомеснате производе, сувенире и друге производе, а представиће се и произвођачи пољопривредне механизације и друге опреме. Наступиће културно-уметничка друштва, биће проглашени најбољи произвођачи и представаљена највећа комплет лепиња из пекаре „Шуљага“. Фестивал ће се завршити концертом Јелене Томашевић у 21 час.

 

Бранислав Митровић, председник Скупштине града и покретач „Жестивала“, објаснио је да је фестивал осмишљен као пословна манифестација како би произвођачи представили своје традиционалне производе и повезали се са купцима, али и као начин да се негује традиција.

 

На фестивалу ће, како је најавио, учествовати више од сто произвођача из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести/Zestivaluzice.rs


Последњи пут измењено уторак, 20 август 2019 15:10

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија