Кућа Добрих Вести

Login

Закорачите у Слободну зону

Оцените овај чланак
(0 гласова)

208091 460046597371208 76818676 nБЕОГРАД- Љубитељи документарног и играног филма уживаће и ове године у квалитетном програму, осме по реду - Слободне зоне, која почиње вечерас либанским филмом “Где идемо сада”, а траје до 7. новембра.

На репертоару ове културне манифестације гледаоци ће имати прилике да погледају 34 филмска остварења из Србије, региона и света. Филмови ће се приказивати у Дому омладине и Дворани Културног центра у Београду.

Ноћни разговори

Фестивал ће отворити филм "Где идемо сада" либанске редитељке Надин Лабаки, који је након Кана, Сан Себастијана, Торонта и Осла стигао у Београд. Ово јединствено осварење, према оцени критичара, води у једно либанско село у којем храбре жене, користећи се разним триковима, покушавају да одврате своје бесне мужеве од верског рата.
На отварању гледаоци ће имати прилике да погледају и пројекције "Само ветар" и фасцинантну причу о несвакидашњем панк саставу "Панк синдром".

У оквиру “Слободне зоне” први пут биће организовани Ноћни разговори који ће се водити након вечерњих пројекција у Дворани Културног центра. Разговараће се након приказивања филма "Поново заједно" - о поновном сусрету младих Срба и Албанца са Косова и Метохије, затим хрватског филма “Блокада” - о побуни студената на Загребачком универзитету, после пројекције филма “Хана Арент”, који говори о суђењу нацисти Адолфу Ајхману и односу Хане према злочину о коме извештава за часопис “Њујоркер” (New Yorker).

Награде публике

Фестивал ће употпунити и филмови средњошколаца из Београда, Загреба и Сарајева у оквиру "Слободне зоне јуниор", као и три филма која се приказују у сарадњи са “Доку фестом” из Призрена.
Осму Слободну зону затвориће филм "Фудбалери бунтовници" Жила Рофа и Жила Переза који говори о петорици фудбалери који су у својим срединама покушали да спрече грађански рат и боре се против диктатуре.
У оквиру фестивала биће додељене, као и сваке године, награде публике, где ће посетиоци након сваке пројекције гласати за филм који им се највише допада.
Ценa улазница за пројекције - које се могу купити у Дому омладине и Дворани Културног центра, je 250 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 новембар 2012 17:23
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија