Кућа Добрих Вести

Login

Новогодишњи концерт Бечке филхармоније

Оцените овај чланак
(0 гласова)

FotografijaСваке године у „Златној дворани“ бечког Музикферајна Бечка филхармонија приређује чувени Новогодишњи концерт. Најпознатији концерт на свету преносиће се путем малих екрана у више од 90 земаља света.

Да би се уживо присуствовало концерту потребно је и мало среће, јер се карте због великог интересовања извлаче путем лутрије.

 

На програму Новогодишњег концерта су композиције династије Штраус и њихових савременика, врхунске интерпретације валцера, полки и маршева.

 

Сваке године Бечким филхармоничарима диригује други шеф оркестра. Неки од њих су: Марис Јансонс (2016), Густаво Дудамел (2017), Рикардо Мути (2018), Кристијан Тилман (2019), Андрис Нелсонс (2020).

 

ruzefoto

 

Новогодишњи концерт се одржава у удружењу Музикферајн, у центру класичне музике у Бечу. Чувена дворана тзв. „Златна дворана“ није само једна од најлепших већ је и акустички једна од најбољих дворана на свету. Изграђена по узору на античке дворане, свечана сала се за Новогодишњи концерт украшава разнобојним цветним аранжманима. Стубови, каријатиде и тимпанон асоцирају као да је овде саграђен прави музички храм.

 

Поред могућности да се учествује у лутријском извлачењу карата, сви заинтересовани могу пратити Новогодишњи концерт уживо и бесплатно у Бечу и то на отвореном, на тргу испред градске већнице и испред зграде Државне опере.

 

Почетак концерта је сваке године 1. јануара у 11.15 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 децембар 2019 14:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија