Кућа Добрих Вести

Login

Почео зелени фестивал у Дому омладине

Оцените овај чланак
(1 Глас)

615x318 6730-greenБЕОГРАД - Међународни фестивал зелене културе "Грин фест" (Green fest) почео је данас радионицама за ученике основних школа. Публика ће у току данашњег дана имати прилике да погледа ретроспективу „зелених" филмова фестивала из региона - Еко Филм фестивал Сисак (SEFF), као и програм анимираног филма.

Фестивал ће свечано бити отворен вечерас у 20 часова у Дому омладине филмском пројекцијом "Play again” - Играј Поново о последицама које детињство отуђено од природе оставља на децу.
Посетиоци који за било коју од пројекција донесу стари мобилни телефон, добиће ваучер са попустом за куповину новог телефона од компаније "Вип мобајл" (VIP Mobile).

Од забрањених филмова до “Екомотивације”

Специјални гост "Грин Фест" фестивала је словеначки редитељ Мако Сајко, који иза себе има ретроспективу својих филмова од 70-тих година прошлог века, који се тичу друштвених тема попут загађивања животне средине, социјално угрожених група и друге. Дела овог словеначког редитеља су била забрањена у Југославији.
У оквиру овогодишњег зеленог фестивала публику очекује и 90 кратких и аматерских филмова из 22 земље.
Најбољи филмови снимљени мобилним телефоном, пристигли путем конкурса објављеног у сарадњи са компанијом Вип мобајл, такође ће бити приказани у оквиру програма “Екомотивација”.

Урбана екологија и одрживи развој

Фестивал ће употпунити и изложба Националне Географије (National geographic) , Светског фонда за природу (WWF) и Зелене Бете на тему "Урбана екологија и одрживи развој", представљање Арборетума шумарског факултета, платформе "Плаво зелена мапа" и друге.
Посетиоци све до 16. новембра у Дому омладине могу посетити зелене радионице, изложбе, пројекције и друге садржаје на овогодишњем фестивалу.
“Грин Фест” се одржава уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине, Самсунга, компаније Вип мобајл и многих других организација и институција.
Више информација о зеленом фестивалу и програму можете видети на интернет адреси  www. greenfest. rs.


Последњи пут измењено среда, 14 новембар 2012 16:12
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија