Кућа Добрих Вести

Login

Нови онлајн водич кроз оркестар, и то на „кућним удараљкама“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

filhaБеоградска филхармонија је припремила ново дружење са децом и онлајн упознавање оркестра, средом од 11 часова на Фејсбук страници институције. Овога пута, нешто сасвим другачије – клинци могу да виде како се прави музика и то без правих инструмената!

 

Перкусиониста Александар Радуловић је уместо гломазних тимпана, ксилофона, вибрафона, показао како кухињски предмети могу бити ударачки инструменти. Свирајући на чашама, шерпама, лонцима, ванглама, чачкалицама, објаснио је разлику и поделу удараљаки на оне са или без одређене тонске висине.

 

Александар је поручио деци да истражују „удараљке без граница“ заједно са својим родитељима, уз специјално изненађење за крај – наступ трија Радуловић.

 

Филхармоничарке Тамара и Славица, „водитељке“ овог забавног серијала, позивају клинце да сниме видео на кућним ударљкама и пошаљу Београдској филхармонији. Они са највише лајкова, добиће на поклон „Мој први ЦД класичне музике“ у извођењу и издању Београдске филхармоније. Упознавање оркестра се наставља наредне среде од 11 сати.

 

Извор: Београдска филхармонија/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 јун 2020 18:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија