Кућа Добрих Вести

Login

Похвале Спортском савезу Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

sportskisavezsrbijeskupstinaБЕОГРАД - Челни људи и стручни тимови Спортског савеза Србије помогли су општинским савезима да се после доношења новог Закона о спорту Србије изборе за бољи статус у локалној самоуправи, а гранским спортским савезима да успешно изврше пререгистрацију и ускладе прописе са законским решењима  – похвалили су Спортски савез Србије сви учесници у расправи на редовној годишњој Скупштини Спортског савеза Србије  у Београду у сали Општине Стари Град.

Такође, у скоро свим дискусијама, истакнута је одлична сарадња са Министарством омладине и спорта Србије и Републичким  заводом за спорт у реализацији програма, а како је нагласио Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије, очекује се да се и догодине настави за добробит српског спорта. У наредној години за програме Спортски савезе Србије је конкурисао са буџетом од 120 милиона динара. Предвиђено је да се средства користе у реализацији програма који ће  побољшати услове за рад спортских органзација и спортиста, као и у школовању и усвршавању тренера и стручњака у гранским спортским савезима и општинским организацијама. Са Министарством омладине и спорта Србије Спортски савез Србије ће активно радити на представљању Националне  стратегије развоја спорта  Србије за наредни четворогодишњи период. Наставиће да обрађује за Министарство омладине и спорта програме гранских спортских савеза неолимпијских спортова, али и припрема кетегоризације спортиста, спортова и стрчњака.  Сарађиваће у реализацији програма спорта и рекреације у војсци и полицији, а наставиће се са издавањем веома корисних публикација и информатора о резултатима српског спорта.

Усвојен је и Извештај о раду између две скупштине који су делегати изузетно похвалили. Представници Спортског савеза Србије обишли су велики број градова и помогли у решавању понекад веома сложених проблема у односима спортских организација и савеза са локалном самоуправом. Усвојени су и финансијски извештаји. Спортски савез Србије је у 2011. домаћински пословао са буџетом од око 119 милиона динара који је рационално трошен. У 2012. за програм је било на располагању 107 милиона динара.

Александар Шоштар је у завршној речи са задовољством констатовао да се број чланица Спортског савеза Србије повећава јер је захтев за пријем поднела још 21 организација. Тренутно је  у чланству 190 организација (96 територијаних савеза и 94 гранска спортска савеза). Постоје и пет придружених чланова и четири помажућа. Скупштини је присуствовало 98 делегата са правом гласа.
До краја године Спортски савез Србије ће учествовати у обележавању 120 година соколског покрета. Свечана академија је 23. новембра у 20 часова у Дому синдиката, 24. новембра је округли сто о соколском покрету, а 25. новембра соколски слет. Саветовање генералих секретара је 11. децембра у организацији СС Србије и Републичког завода за спорт, док ће се 15. децембра одржати свечана Скупштина Спортског савеза Србије на којој ће се уручити годишња „Специјална признања“.

Испред  Министарства омладине и спорта Србије присуствовали су скупштини државни секретар Предраг Перуничић, помоћник миинистра за спорт Драган Атанасов, директор Републичког завода за спорт Јасминко Поздерац и друге угледне званице.

Делегате је на поздравио председник Општине Стари Град Дејан Ковачевић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 21 новембар 2012 12:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија