A+ A A-

Адлигат на поклон добио комплет књига Румијевог ремек-дела „Месневија“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

rurmrririeerererereУдружење „Адлигат“ на поклон добило комплет књига ремек-дела персијске и светске књижевности „Месневија“ једног од највећих персијских књижевника, теолога и исламских мистика Мевлане Џелалудина Румија.

 

 

Чланица Адлигата и Стална координаторка за женско стваралаштво у удружењу „Адлигат“, иначе Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић Удружењу је поклонила комплет шест књига „Месневија“ Џелалудина Румија (1207-1273) једног од најславнијих персијских филозофа, песника, теолога, правника и исламских мистика.

 

                                                  rumi1

 

Овај комплет је добила на поклон од турског министра за рад, а ради се о посебном издању објављеном у Коњи, месту у којем се налази Румијево коначно почивалиште, једно од важних исламских места ходочашћа. „Месневија“ је Румијево главно дело које се бави разним темама, а међу муслиманским мистицима је позната као “Куран на персијском”.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 18 децембар 2020 15:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани