Кућа Добрих Вести

Login

Сомборски филмски фестивал

Оцените овај чланак
(2 гласова)

LesiiiiikimmНа Трећем Сомборском филмском фестивалу, који се ове године одржава од 13. до 16. јула у организацији Културног центра „Лаза Костић” Сомбор, биће приказано 15 филмова у пет селекција: Главни програм, Селекција младих аутора, Панорама шведског филма, Кад би Сомбор био Холивуд и Филмски матине за децу.

 

Главни програм ће представити пет остварења из наше земље и Европе: „Концентриши се, баба“ Пјера Жалице, „Оаза“ Ивана Икића, „Матер“ Јуре Павловића, „Ундине“ Кристијана Пецолда и „Зној“ Магнуса фон Хорна.

 

У Селекцији младих аутора наћи ће се три филма којји су донели свеж редитељски приступ у домаћој кинематографији: “Лихвар” Немање Ћеранића, “А.С. (25)” Милене Грујић, и “Ивана Грозна” Иване Младеновић. Ово је уједно и друга такмичарска селекција уз Главни програм, а филмове из ове селекције публика ће моћи да погледа у Кабареу Народног позоришта Сомбор.

 

Програмска целина Панорама шведског филма реализована је у сарадњи са амбасадом Шведске и приказује остварења из савремене кинематографије ове земље, чије су пројекције одржане на значајним европским филмским фестивалима током претходних година. У дворишту Градског музеја Сомбор биће приказани филмови “Брит-Мари је била ту” редитељке Туве Новотнy и “Суне вс Суне” Јона Холмберга.

 

Селекција “Кад би Сомбор био Холивуд” посвећена је остварењима с освртом на значајне догађаје и личности из прошлости Сомбора, али и из историје наше земље. У Атријуму градске куће биће приказан филм “Дара из Јасеновца” Предрага Антонијевића, док ће филмови “Порајмос” Горчина Стојановића и “Жућко - прича о Радивоју Кораћу” Гордана Матића бити приказивани у Дворишту Градског музеја Сомбор.

 

У Филмском матинеу за децу, посвећеном најмлађим љубитељима филма, на репертоару ће бити два филма – “Тајна изгубљеног краљевства” и “Леси се враћа кући”. Филмови из ове селекције биће приказани у Атријуму градске куће 11. и 12. јула, као увертира у остале програмске селекције.

 

Поред филмских остварења, посетиоци фестивала ће моћи да уживају и у пратећем програму, у оквиру којег ће се одржавати промоције књига, филмова, радионице, балет и концерти. Улаз на све програме трећег издања Сомборског филмског фестивала је бесплатан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија