A+ A A-

Купуј с прага, купуј домаће

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kupujspragaЛокална акциона група Фрушка гора-Дунав (ЛАГ ФГД) која је ове године акредитована од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде са Локалном стратегијом руралног развоја која је оцењена као трећа од укупно 22 у Републици Србији, реализује један од приоритетних пројеката из своје Стратегије кроз јачање капацитета малих и средњих пољопривредних газдинстава као и удружења грађана који се искључиво баве производњом домаћих производа.

 

Пројекат “Купуј с прага, купуј домаће” покрива мале произвођаче са територије ЛАГ-а Фрушка гора- Дунав а то укључује општине Беочин, Шид и Бачку Паланку (МЗ Нештин и МЗ Визић).

 

Сајам у Беочину је први од укупно три која се организују у Шиду и Бачкој Паланци у следећих неколико месеци.

 

Сајам ће се одржати 10. јула на централном тргу у Беочину где ће излагачи у периоду од 17:00 до 23:00 часа имати прилику да покажу домаће производе ( пекмез, џем, сокови, мед, сиреви, месни производи и вино) посетиоцима како са локала тако и гостима из околних места.

 

Уз пољопривредне производе на сајму ће бити изложени и различити предмети из домаће радиности кроз удружења жена са територије ЛАГ-а.

 

Такође ће бити могуће учествовати у наградној игри, а манифестација има и хуманитарни карактер пошто ће котизација ићи у корист наше суграђанке, девојчице Лане Јовановић из Раковца.

 

Ово је први сајам те врсте и надамо се да ће добром посећеношћу постати пример добре праксе као и редовна годишња манифестација у организацији ЛАГ-а Фрушка гора-Дунав на подручју своје територије.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани