Кућа Добрих Вести

Login

НОВА ПРЕМИЈЕРА: Представа „64“у Атељеу 212

Оцените овај чланак
(3 гласова)

predstava64Представа „64“ – праизведба нове драме Тене Штивичић у режији Алисе Стојановић од 21. септембра ове године на сталном је репертоару Атељеа 212.

 

У овој позоришној сезони представа „64“ је седма премијера у Атељеу 212.

 

После интернационално успеха драме „Три зиме“, праизведене у Натионал Тхеатре у Лондону И овенчане најпрестижнијом светском наградом за драмске ауторке на подручју енглеског језика „Сусан Смитх Блацкбурн“, Атеље 212 поставља праизведбу нове драме ауторке Тене Штивичић „64“, у режији Алисе Стојановић.

 

Ова драма, како наводе из Атељеа 212, требало је да буде праизведена у Београду и истовремено са праизведбом њене драме „Лоње анд Апоцалyпсе“, написаној по наруџбини за лондонско позориште Арцола, али је та премијера померена до поновног отварања британских позоришта.

 

Од Европске ауторске награде И Награде за иновативни драмски текст (Хеиделберг Стуцкемаркет, 2008) за драму „Фрагиле“, Тена Штивичић је једна од најцењенијих ауторки у европским позориштима. Осим у Немачкој, Аустрији, Великој Британији, Турској, Швајцарској, Бугарској, Хрватској, Црној Гори, две њене драме (Двије И Свици) изведене су и у Београду, управо у Атељеу 212.

 

У драми „64“ Тена Штивичић разоткрива интиму савременог брачног пара који се ломи под теретомо чекивања. Оних сопствених, изневерених, међусобних и оних које им намеће друштво.

 

На прагу четрдесетих Ева и Данијел требало би да су ситуирани, стабилни И остварени, коначно спремни да заснују породицу. Али на свим животним плановима нагризају их емотивне, финансијске егзистенцијалне несигурности. Чињеница да неуспевају да направе дете и да морају да се упусте у процес вантелесне оплодње, примораних да преиспитају и своју везу и себе саме и сва своја уверења.

 

Ситуације у које их то доводи су смешне и болне, дирљиве и понижавајуће, апсурдне и инспиративне.

 

„64“ је драма о женама и мушкарцима, о деци и родитељима, о стварности и машти.

 

У представи играју: Хана Селимовић, Милош Тимотијевић Јелена Ђокић, Владислава Владица Милосављевић, Бранислав Зеремски, Иван Јевтовић, Владислав Михаиловићи Денис Мурић. ​

 

Сценограф је Дарко Недељковић, костимографкиња ЈелисаветаТатић-Чутурило, а композитор Иван Бркљачић.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Атеље 212


Последњи пут измењено недеља, 26 септембар 2021 16:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија