A+ A A-

ПРЕМИЈЕРА: Филм „Није лоше бити човек“ 7. децембра пред гледаоцима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

promocija11111111У Џез кантини Лисабон у Комбанк дворани, одржана је промоција спота “Лепе лажи” који најављује предстојећу премијеру филма Душана Ковачевића “Није лоше бити човек”.

 

На промоцији су говорили Мирослав Могоровић, продуцент филма, Душан Ковачевић, редитељ филма и текстописац, Момчило Бајагић – Бајага, композитор, и Лена Ковачевић и Гордан Кичић, извођачи (музичари) и глумци у филму.

 

Мирослав Могоровић, продуцент филма, о музици у новом остварењу Душана Ковачевића је рекао: “Имао сам задовољство да сарађујем са тимом људи, с којим сам већ дуже време и у пријатељским и у пословним односима. Било ми је јако драго када је Душко предложио Гордана за улогу поп звезде Белог, који треба да наступа и да у филму има праве концерте. У животу сам често био на концертима његовог бенда из средње школе, где је јако успешно наступао као рок певач”.

 

Гордан Кичић, глумац и извођач музике у филму, истакао је задовољство што је био део овог пројекта: “Када ме је Душко позвао, одмах сам рекао – наравно. Додатно сам се одушевио зато што до сада нисам имао прилику да играм било каквог певача, а када сам схватио да ће Бајага писати музику и да ћу певати са Леном, просто нисам могао да верујем да ће то стварно да се деси. Песма је феноменална. Веома сам срећан и надам се да ће публика волети овај филм зато што је врло вишеслојан, духовит, бајковит, али и истинит”.

 

Лена Ковачевић, музичар по вокацији, овом приликом је дебитовала у филмској улози. “Све је ово као неки сан у односу на реалност у којој живимо. Кад се сетимо дана кад смо снимали, пре саме пандемије, били смо врло безбрижни. Чини ми се да се то и види. Стварно сам уживала. Ово је заиста један музички филм и са правим разлогом смо овде данас. И моји музичари су били управо овде где данас седимо, и они су свирали. То је за мене било најлепше, што су и они овековечени и што ће бити део филма. Једва чекамо премијеру”, истакла је Лена Ковачевић.

 

Момчило Бајагић Бајага, композитор музике за филм “Није лоше бити човек”, о раду на овом филму је рекао: “Поносим се што сви људи који се појављују у филму заиста и певају. Сви музичари које видите су заиста свирали, нисмо користили никакве трикове. Било је пуно посла, али на моју срећу Душко има обичај да за све своје филмове пише и текстове, тако да сам могао да будем растерећен и бавим се само музиком. Мислим да смо направили неколико баш лепих песама. Морам да похвалим Лену која је одлично отпевала свој део, али и Кичића које се показао као стварно озбиљан певач. Дошао је спреман и све урадио како треба”.

 

Душан Ковачевић, редитељ филма и аутор текстова за музичке нумере у овом остварењу, о самом искуству снимања је духовито закључио: “Ја имам један добар ритам - снимам филм сваких двадесет година. Снимао сам “Балканског шпијуна” почетком осамдесетих, па “Професионалца” почетком двехиљадитих, па сада овај филм. Ако наставим тако, видећемо се кад будем имао сто година”. О филму је легендарни редитељ и сценариста рекао: “Надам се да ће овај филм имати лепу комуникацију са публиком, као и све што сам до сад радио. У питању је једна необична, паранормална прича. Ко верује – верује, ко не верује – увериће се. То је нешто што је основно. У целој овој причи, наравно, има удела и ова куга која нас је задесила, тако да смо почели са припремама пре четири године, и онда смо имали дуги период рада у тишини после снимања. У неку руку то нам је помогло, јер нисмо имали цајтнот”.

 

Душан Ковачевић, редитељ биоскопских хитова “Балкански шпијун” и “Професионалац” и аутор култних класика“Маратонци трче почасни круг“, „Ко то тамо пева“, “Ундергроунд”, „Радован Трећи“, „Урнебесна трагедија“, враћа се филмској публици након 18 година у комедији са елементима трилера - „Није лоше бити човек“, постављајући вечито питање - да ли је крај живота и крај боравка на овом свету, или постоји могућност да се живот продужи у неком другом облику.

 

Сјајну глумачку екипу чине: Војин Ћетковић, Гордан Кичић, Бранка Катић, Христина Поповић, Ненад Јездић, Срђан Жика Тодоровић, Гордан Кичић, Лена Ковачевић, Андрија Милошевић, Мира Бањац, Милан Лане Гутовић, Андрија Кузмановић, Борис Миливојевић, Марко Гверо, Бојан Димитријевић, Јелена Михајловић, Немања Стаматовић, Срђан Тимаров и други.

 

Филм је окупио и друге реномиране ауторе као што су директор фотографије Горан Воларевић и сценограф Миле Јеремић, док музику потписује Момчило Бајагић Бајага. Филм је реализован у продукцији Арт & Попцорн и Терминал 3, у копродукцији са Цонтраст Студиос, Циннамон Филмом и Момчилом Бајагићем Бајагом уз подршку Филмског Центра Србије и Хрватског аудиовизуелног центра.

 

Прича прати професора клавира Милана (Војин Ћетковић) 5 година након што је његов кум, некадашња поп звезда Ранко Бели (Гордан Кичић), нестао под неразјашњеним околностима. Милан одлучује да разреши мистерију и коначно сазна шта се догодило са Белим. Не налазећи подршку и разумевање породице и околине, Милан развија пријатељски однос са псом луталицом.

 

Датум премијере филма је 7. децембар.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 01 новембар 2021 14:54

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани