Кућа Добрих Вести

Login

ДОМ ОМЛАДИНЕ: Биг Бенд РТС и Владимир Николов - "КРИК"

Оцените овај чланак
(3 гласова)

BIGBANDDFDFDFDFУ суботу, 26. марта од 20 часова у Великој сали Дома омладине Биг Бенд РТС наступиће са диригентом Владимиром Николовим и том приликом премијерно представити његов нови уметнички пројекат “Крик”.

 

Успешна сарадња Музичке продукције Радио телевизије Србије и Дома омладине, београдске куће културе и уметности, наставља се на задовољство како самих партнера, тако и наше цењене публике.

 

Владимир Николов је композитор чија музика обухвата широк спектар изразних средстава и жанрова, користећи искуства из класичне музике и џеза као полазну тачку. Већ дуже време је “иза сцене” у улози аранжера у светским оркестарским пројектима, али често наступа и као аутор, диригент, пијаниста и гитариста са реномираним солистима и ансамблима. Програм под називом “Крик” сачињен је од композиција које је написао у протеклих неколико година. Стилски су веома разнолике и чине органски спој савременог џеза, фолклора и минимализма. “Крик” је и насловна композиција, која је настала током првих дана закључавања током пандемије. “Крик” је ослобађање енергије, али и бунт против површности.

 

Овај концерт само је први у низу планираних током 2022. године, у склопу наставка програмско-пословне сарадње између Музичке продукције РТС и Дома омладине Београда. Заједничка културна мисија и високи уметнички и стручни критеријуми у креирању и извођењу програма, представљају једну од главних упоришних тачака будуће сарадње ове две институције. Биг Бенд РТС је преко 70 година репрезент врхунских уметничких домета у џез музици, са највишим стандардима у извођењу ове врсте музике. Дом омладине Београда, као институција која од 1971. године организује Београдски џез фестивал – најстарији и међународно најугледнији српски џез фестивал, континуирано ради на промоцији џез музике као уметничке форме и даје подршку српској џез сцени. Током наредних месеци, публици у Дому омладине заједнички ће представити изузетне уметничке програме у извођењу Биг Бенда РТС и истакнутих домаћих и иностраних солиста и композитора, који ће наступити као специјални гости

 

Улазнице по цени од 1000 динара су у продаји на Ticket Vision благајни у Дому омладине. У питању су нумерисана седећа места.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 10 март 2022 11:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија