A+ A A-

БАШТА ФЕСТ: Културна оаза за младе ауторе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bastafestfdfdfdfdДевето издање Башта Феста, интернационалног фестивала кратког играног филма у Бајиној Башти, биће одржано од 30. јуна до 3. јула 2022. године. Ова манифестација, коју су основали глумци Јован Јелисавчић и Маја Шуша, уско је оријентисана на заједнички рад редитеља и глумаца.

 

Фокус на квалитетним глумачким интерпретацијама има велики утицај на позитивно позиционирање Башта Феста међу интернационалним фестивалима краткометражног филма.

 

Маја Шуша, уметничка директорка и селекторка фестивала, поводом предстојећег издања Башта Феста је рекла: „Селекција је у припреми, од преко 700 филмова, прави се финални избор од 25-30 кратких играних филмова које ће публика имати прилику да гледа током четири дана у Бајиној Башти. Делује да ће програм бити веома разноврстан, узбудљив и храбар. Оснивањем Балканске мреже кратког филма са фестивалима из Северне Македоније и Црне Горе улазимо у један нови корак у развоју и позиционирању кратког филма у региону, као и у едукацији и промоцији младих филмских аутора”.

 

Директор фестивала Јован Јелисавчић је у сусрет предстојећем издању фестивала изјавио: „Очекује нас 9. издање Башта Феста и оно је за нас изузетно важно. Већ сада је извесно да је фестивал у многим сегментима порастао и да се сви планови које смо развијали полако испуњавају. Све то нам је битно јер је јасан показатељ да је наш концепт заживео, или још боље да кажем – преживео све изазове, и да је време да га надограђујемо”.

 

Башта Фест је интернационални фестивал кратког играног филма у Бајиној Башти, годишња манифестација која се одржава сваког првог викенда у јулу и траје четири дана. Башта Фест је од изузетног значаја за децентрализацију културе, будући да је усмерио разнолик филмски, музички, едукативни и пратећи програм на ову предивну регију. Идеја је од самог почетка била да се невероватна природа Бајине Баште и околине отвори за што већи број посетилаца, а организатори стреме ка томе да овај фестивал претворе у културну оазу која пре свега промовише младе домаће и интернационалне ауторе, стављајући акценат на кратке филмове са аутентичним глумачким остварењима.

 

Извор: Citymagazine/Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани