Кућа Добрих Вести

Login

ДЕЛФИ: Промоција књиге „Пурпур империје“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

purpirimperijedfdfdfdПромоција књиге „Пурпур империје“ др Душка Лопандића биће одржана у четвртак 7. јула у књижари Делфи СКЦ од 18 сати.

 

 

О књизи ће, поред аутора, говорити и др Миомир Кораћ, директор Археолошког института у Београду, др Ратомир Миликић, виши научни сарадник Института за савремену историју, и др Михаил Арандаренко, професор на Економском факултету.

 

Тешко је пронаћи у целокупној историји период када су људи из наших крајева, наши претходници и бар по географском пореклу земљаци, толико утицали на судбину европске цивилизације и правац у којем ће се кретати свет као у периоду под римском влашћу. Већина римских царева током ИИИ и ИВ века наше ере потицала је са простора данашње Србије, односно са ширег простора Балкана. У драматичним променама које су погодиле Римску империју ти људи су играли кључну улогу и одредили не само будућност Римског царства него и судбину хришћанства и касније читаве Европе.

 

Идеја Душка Лопандића била је да на популаран и читљив начин оживи то значајно доба за историју Европе.

 

 

Извор: Делфи


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија