Кућа Добрих Вести

Login

ПОТПОРА:Покреће се Акцелератор медијске одрживости

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ajrekssss3434343Група међународних организација које подржавају одрживи развој медија покреће Акцелератор медијске одрживости (Media Viability Accelerator), онлајн алат чији је циљ побољшање финансијске стабилности независних медија на тржиштима широм света.

 

Из Ајрекса (IREX), организације која је међу иницијаторима овог пројекта, наводе да је неопходно овакав механизам утемељити на подацима будућих корисника. Због тога позивају новинаре и медијске раднике да попуне упитник, у којем ће оценити који су им најзначајнији кораци ка финансијској одрживости.

 

Организације које покрећу овај алат истичу да је битно пратити интересовања публике, важност информација, али и разумети које стратегије за монетизацију садржаја одговарају различитим тржиштима и медијима.

 

Акцелератор медијске одрживости ће, како се наводи, информисати о остваривим циљевима и олакшати процену пословних резултата.

 

Иницијативу су покренуле организације: Овлашћени институт управљачких рачуновођа (CIMA), Дојче Веле, Медијски институт Фоџо , Слободна неограничена штампа (Free Press Unlimited), Глобални форум за миграције и развој (GFMD), Интерњуз, Институт ИМС, Ајрекс, Инвестициони фонд за развој медија (MDIF), Медијска фондација за Западну Африку, Репортери без граница, Сембра медија, Сплајс медија и Фондација Томсон Ројтерс.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија