Кућа Добрих Вести

Login

МАТИНЕ: Концерт Васила Хаџиманова и Матије Дедића на Коларцу 31. децембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MATINE20202DFDFDFDFМузика из Дизнијевих цртаних филмова и концерти лондонског вокалног састава The Queen's Six и реномираних џез музичара Васила Хаџиманова и Матије Дедића очекују нас 31. децембра у Коларчевој задужбини, саопштили су организатори.

 

Последњи дан одлазеће године почињемо у 11 концертом за најмлађе из циклуса Мала школа бонтона -Како се слуша концерт када ћемо се дружити са нашим добро познатим другаром Милошем Миловановићем, док ће у музичком делу наступити Немања Николић квартет са музиком из Дизнијевих цртаних филмова. Након концерта за најмлађе, на Новогоди?њем матинеу од 16 часова нас очекују концерти реномираних домаћих и иностраних уметника.

 

На велику сцену Коларца најпре излази лондонски The Queen's Six (Краљичина шесторка), вокални секстет основан 2008. године, на 450. годишњицу крунисања краљице Елизабете И, чије име користе у свом називу. Њихов репертоар протеже се далеко ван хорских пултева: од раних напева, развијене ренесансне полифоније, раско?них мадригала и емотивних народних песама, до надмоћних аранжмана џез и поп нумера. Након гостију из Лондона, наступају џез пијанисти Васил Хаџиманов и Матија Дедић, који иза себе имају бројне ауторске албуме и сарадњу са највећим именима џез и етно сцене данашњице, музичари који су увели балкански мелос у светски џез. Специјална гошћа на Новогодишњем матинеу биће звезда југословенске поп сцене Бисера Велетанлић.

 

The Queen's Six (Краљичина шесторка) је вокални секстет основан 2008. године, на 450. годи?њицу крунисања краљице Елизабете И, чије име користе у свом називу. Сви чланови The Queen's Six су званични певачи Капеле Светог Ђорђа при краљичином двору у Винџору и сви живе унутар зидина замка.

 

Хор Капеле наступа на око осам служби недељно, као и на приватним и државним догађајима, често пред краљевском породицом. Њихов репертоар протеже се далеко ван хорских пултева: од раних напева, развијене ренесансне полифоније, раскошних мадригала и емотивних народних песама, до надмоћних аранжмана џез и поп нумера.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 децембар 2022 12:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија