Кућа Добрих Вести

Login

КОНЦЕРТ: Дамир Имамовић наступа у Београду 16. марта

Оцените овај чланак
(1 Глас)

damirmirkovicKontra Rights и Поп Депресија имају част да вас позову на концерт Дамира Имамовића у Дому омладине Београда у четвртак 16. марта од 20х. Специјални гост на концерту биће млади бањалучки музичар и песник Игор Божанић. Улазнице су у продаји на свим пунктовима tickets.rs i gigstix, online, као и на благајни Дома омладине.

 

Првих 100 улазница продаваће се по промо цени од 1200 динара друга цена карте је 1500, а последњи контингент карата продаваће се по 2000 динара. Ту негде, на преласку севдаха у блуз или фолка у соул, традиције у футуризам, историје у митове и снова у маштање Дамир Имамовић створио је свој музички свет. Моћан, узбудљив и препун обичних људи који се боре за себе и своју породицу, пријатеље и земљу на којој живе.

 

Ова музика лечи и надахњује, а сваки концерт је прилика да се обновимо енергетски и људски.

 

 

Дамир Имамовић један је од најзначајнијих представника севдалијске сцене Балкана. Одрастао је у музичкој породици, први албум снимио је још 2006. године, а наступао је по целом свету - од Балкана и Европе, преко Кине, САД-а, Мексика, Јапана и Инди-је. Радио је са продуцентима као што су Крис Екман (Chris Eckman - "Двојка") и Džo Bojd/Andrea Gertler (Joe Boyd, Goertler „Singer of Tales“)

 

добитник је неколико битних домаћих и међународних награда и признања, проглашен је "Најбољим европским уметником у области world musica (Songlines Magazine,2021), а његов последњи албум „Singer of Tales“ добио је престижну награду немачког Удружења музичких критичара (2020).

 

На пролеће Дамир ће објавити нови албум, који је настао у сарадњи са фантастичним писцем Александром Хемоном и који ће у исто време бити саундтрек романа “The World And All That It Holds” и музичко дело за себе. Сарајево и традиционална музика овог града чине битан део радње новог романа аутора који је створио дела као што су "Питање Бруна", "Љубав и препреке", "Књига мојих живота", "Човек без прошлости", "Пројекат Лазарус", "Како су настали Ратови зомбија" и који је био косценариста серије "Sense8" и филма “The Matrix Resurrections”. Издавач албума је престижни Smithsonian Folkways Recordings. Дамир Имамовић у Београд долази на преласку „Singer of Tales“ турнеје у промоцију новог албума, а уз њега на бини ће бити истанбулски маестро Дерија Тиркан  и словеначки контрабасиста Жига Голоб.

 

Игор Божанић је музичар и песник из Бањалуке, који студира и живи у Београду. Музиком се бави од 2016. године, а можда сте га приметили када је наступао под именом Sir Croissant, пошто је свирао на бројним регионалним фестивалима – MENT, Indirekt, Americana Night, Novi Val…… али и као гост на концертима Marisse Nadler и Passenger-a у Загребу и Љубљани. Као Sir Croissant објавио је неколико ЕП издања, а за прво представљање свету као Игор Божанић објавио је “Руно” у марту 2021. године.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 06 јануар 2023 22:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија