Кућа Добрих Вести

Login

ДА ДОБРА ДЕЛА ПОСТАНУ НАВИКА: Конкурс за ВИРТУС награду за филантропију

Оцените овај чланак
(2 гласова)

VIRTUSDOBROТраг фондација је објавила почетак конкурса за шеснаесту ВИРТУС награду за филантропију. Циљ награде је да истакне компаније, предузећа и појединце, који су током протекле године својим филантропским деловањем доприносили развоју заједнице на стратешки и дугорочан начин.

 

ВИРТУС награда додељује се с намером да се њихово доброчинство промовише и представи јавности.

 

„Из године у годину бележимо пораст давања за опште добро, што потврђује да су солидарност и емпатија наших суграђана, као и свест пословног сектора о друштвеној одговорности све израженији. Висок степен одговорности и осећаја за јавни интерес, који је до сада исказан, посебно међу младима, представља добру основу за даљи развој филантропије у Србији. Верујемо да ћемо у наредном периоду све чешће сведочити примерима стратешке и развојне подршке, а било би значајно да се она усмери и на теме попут науке, културе и уметности, родне равноправности и људских права, које су до сада биле незаслужено изван фокуса већине филантропских акција“, изјавила је Марија Митровић, директорка за филантропију и партнерства Траг фондације, и додала: „Позивамо грађане и грађанке, непрофитне организације, медије, ПР и маркетиншке агенције, као и компаније и предузећа да номинују кандидате за ВИРТУС награду за филантропију у наредних месец дана“.

 

ВИРТУС награда за 2022. годину биће додељена у 5 главних категорија: Награда за корпоративну филантропију, Награда за мало и средње предузеће, Награда за дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора, Награда за индивидуалну филантропију и Награда за младе филантропе.

 

Више информација о пропозицијама конкурса, начинима пријављивања, критеријумима за избор добитника и саставу наградног жирија можете наћи на ОВОМ линку.

 

 

Позив за номинације биће отворен од 17. јануара и трајаће до 14. фебруара 2023. године. Добитници ВИРТУС награда за 2022. годину биће проглашени 25. марта 2023. године на свечаној церемонији у Београду.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 18 јануар 2023 10:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија