Кућа Добрих Вести

Login

ПОЗОРИШТЕ НА ТЕРАЗИЈАМА: Концерт „Музика пише сећања“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KoncertjevrejskodrustovКонцерт „Музика пише сећања“ ће се у четвртак 9. марта у 20 часова одржати у Позоришту на Теразијама, у организацији Српско-јеврејског певачког друштва.

 

Међународни Дан Сећања на Холокауст обележава се 27.1. међутим тог дана у Србији се врло радосно слави слава Светог Саве.

 

Сви су фокусирани на тај радостан дан - ученици, уметници, публика, медији.

 

Стога је Српско – јеврејско певачко друштво одлучило, уз велику подршку Јеврејског холандског фонда и појединих донатора (Информатика, Представништво Републике Српске, Позориште на Теразијама) тај тужан дан обележи другог датума.

 

Сећање на милионе невиних жртава (Јевреја, Срба, Рома, геј, ментално оболелих, са хендикепом... и многих других) треба да буде у фокусу. Зато сте позвани да чујете како се Музиком осликавају време и догађаји, одаје пошта и преноси порука сећања и мира.

 

Бесплатне карте вас чекају на Благајни Позоришта на Теразијама.

 

Сећање и музика на најлепши начин чувају успомену и причају причу о прекинутим сновима, неиспеваним песмама, али и нади да ће добро превладати, а мир завладати. Стога је програм СЈПД колажног типа, духовне, традиционалне, модерне композиције које сликају време и догађаје: Русе косе/Ожос претос...., Дона, Дона..,Гори..,Тужна песма.., Ели,Ели, Песма јеврејских партизана, Тебе поем, Елохим Хашивену.

 

 

Ђелем,ђелем....Л’дор ВаДор, Јерусалим од злата..., али ту су и композиције Леонарда Коена: Dance me to  the end of love,  Алилуја..., Trains of no return Ofra Haze.....тема из филма Шиндлерова листа....Дођите, јер они којих нема више живе, док их се ми сећамо. А они су то заслужили.

 

 Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 02 март 2023 12:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија