A+ A A-

ДАНИ АРГЕНТИНЕ НА КОЛАРЦУ: Виолинисткиња Пилар Поликано и Симфонијски оркестар РТС

Оцените овај чланак
(2 гласова)

daniargentinedfdfdfdfСпектакуларна млада аргентинска виолинисткиња Пилар Поликано наступа са Симфонијским оркестром РТС сутра са почетком у 20 часова.

 

Добитницу првих награда на многим интернационалним виолинским конкурсима, шеснаестогодишња звезда концертних сцена извешће у Београду „Концерт за виолину и оркестар“ Феликса Менделсона, ремек-дело светске виолинске литературе. Турбулентни први став овог дела, по којем се оно и препознаје, прави је изазов за извођаче – од Фердинанда Давида, коме је концерт и посвећен па до многих који га данас имају на репертоару.

 

Концерт ће отворити Вердијева увертира за оперу „Моћ судбине“, коју многи називају „судбинским делом“ у опусу тог ствараоца, али говоре и о „проклетству приче“ која је некима доносила необјашњив страх, а другима била неодољив изазов. Поред тог дела, Симфонијски оркестар РТС ће, уз диригента Луиса Горелика, одсвирати и одломке из прве и друге свите из балета „Ромео и Јулија“ Сергеја Прокофјева, који је инспирисан једном од најлепших и најчитанијих драма светске литературе коју је написао Вилијам Шекспир.

 

Лепота музике навела је композитора да од балетске музике направи три свите које су данас део стандардног концертног репертоара многих симфонијских оркестара.

 

Организатор догађаја је Музичка продукција РТС.

 

Улазницe су 1.000, 1.200 и 1.500 дин, за ђаке и студенте 500 динара уз књижицу или индекс.

 

Извор: Коларац/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани