Кућа Добрих Вести

Login

НАГРАДНО ТАКМИЧЕЊЕ: ,,Најбоља нова српска реч”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

srpskarecdddddd„Мала библиотека“, платформа за језичко-књижевни садржај на интернету, електронско издаваштво, и упознавање са српским језиком за децу и младе у расејању расписала је наградни конкурс ,,Најбоља нова српска реч”.

 

Такмичење ,,Најбоља нова српска реч” подстиче да смислимо, придодамо, освежимо, улепшамо сопствени језик и тако га боље чувамо, наводи се у конкурсу, објавило је Удружење новинара Србије (УНС).

 

„Коришћење туђица само по себи није новост, нити је неуобичајено за све језике света. Међутим, неумерено, непажљиво и беспотребно коришћење туђица, изразито приметно у српском језику, накупило се до мере која руши основну вредност језика“, наводи се у позиву.

 

На такмичење "Најбоља нова српска реч" може се послати до пет „нових речи“ и уз сваку објашњење значења.

 

Реч не сме бити претходно забележена нити у једном српском речнику, а предност имају замене за непотребне туђице, посебно англицизме.

 

Такмичење је отворено до 15. септембра 2023. године.

 

Прва награда је 600 евра, друга 400, а трећа 200 евра.

 

Предлоге треба слати до 15. септембра на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Више о конкурсу можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 мај 2023 19:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија