A+ A A-

МАНИФЕСТАЦИЈА: Отворене капије тврђаве

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tvrdjvahitЈавно предузеће  ,,Београдска тврђава“ организује манифестацију ,,Отворене капије тврђаве“, која ће бити организована од четвртка до недеље, 8, 9, 10. и 11. јуна.

 

Разноврстан програм који ће подстицати развој спортског духа и здравих стилова живота, а промовисати културу и уметност, биће реализован на више локација на Калемегдану. Вежбе за децу и сениоре, спортске и ликовне радионице за децу, књижевне вечери од којих ће једну увеличати Перо и Милош Зубац, концерт Леонтине и хора Чаролије, хуманитарни концерт Ођеци Београдског Шопен феста, само су неки од садржаја који ће обележити манифестацију.

 

Током трајања маинфестације у току ће бити онлине фото конкурс ,,Пас Калиша 2023“ на коме могу да учествују сви преко друштвених мрежа са сликом свог љубимца на Тврђави. Проглашење ,,Пас Калиша 2023“ ће бити у недељу 11.6. у 17 часова на горњем граду Калемегдана.

 

Као завршница фестивала “Отворене капије тврђаве", 11. јуна, са почетком у 18 часова, биће одржан концерт Ођеци Београдског Шопен Феста, са поднасловом ЗА ИВАНУ.

 

На платоу поред споменика Победник на Калемегданској тврђави, дела “Песника клавира" - Фредерика Шопена, изводиће еминентни пијанисти: Биљана Горуновић, Оливера Радмановић, Јелена Ђајић, Невен Шобајић и Небојша Максимовић.

 

Концерт је хуманитарног карактера, као подршка Ивани Матијевић, оснивачу и уметничком директору Београдског Шопен Фест-а.

 

Путем донаторске кутије сакупљаће се добровољни прилог публике, а прикупљена средства намењена су за лечење Иване Матијевић.

 

Интернационална културно - образовна манифестација Београдски Шопен Фест, од 2012. године промовише лик и дело композитора Фредерика Шопена, представља врхунски пијанизам са фокусом на младим талентима. Фестивал и концерт организује удружење Креатива.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 јун 2023 14:52

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани