Кућа Добрих Вести

Login

Стевић трећи на Крилатсикоме, тежак пад Хасновића!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ivan_stevic-uvodnaНа сјајно треће место Ивана Стевића, српског бициклидте, олимпијског кандидата партзана у трећој етапи трке „Пет кругова око Москве“ (категорија 2.2) на олимпијској стази Крилатско чиме је сачувао други дан за редом жуту мајицу, сенку је бацио тежак пад олимпијског кандидата из крагујевачког Радничког Есада Хасановића који је пао на 200 метара пре циља и тешко повредио раме!

- У болници је и за сада не знамо шта је тачно у питању док се не заврши снимање – кажће селектор Радиша Чубрић.

- Велика штета, у сјајној је форми и возио је и у овој етапи веома борбено желећи да се пробије у десет у генералном пласману, али било је у финишу доста гурања, поготово возача из мањих руских екипа, што је и условило тежак пад групе од шесторица бициклиста. И Стевића је то узнемрилио, он је на нишану, сви пазе на њега, али такви поступци неодговорних возача озбиљно угрожавају безбедност других такмичара. Умало и њега да „навуку“ на ограду руски бициклисти који немају прилику да возе јаче трке, сматрају да им је ово велика шанса и гризу као луди, немају респекта ни према жутој мајци, нити бољим
возачима...

Победника треће етапе од 163,2 км је решио спринт рупе од 46 бициклиста и расплет је био најлошији за Стевића, јер је победио други у генералном Игор Боев руски професионалац из Итера Каћуше у времену 4:12,44 часова. Са бонификацијом се изједначио са Стевићем по времену, али је српски ас сачувао жуту мајицу.

Други је стигао Словенац Лука Мезгец а трећи наш Стевић.

На 24. место у времену победника етапу је завршио Жолт Дер. Габор Каса је 66, а Никола Козомара 67. са 4,10 минута слабијим временом. Марко Станковић
је био 71. са 10,29 минута заостатка, док је Есад Хасановић због пада дистанциран на 98. место али је добио време прве групе.

- Тактички све смо одрадили како треба у тешкој етапи у којој је 15 бициклиста одустало – додао је Чубрић.

- Више од 100 км Станковић и Козомара били су са возачима Салкано тима на челу и контролисали трку, а када је дошао финиш уз Стевића су били сви, и Дер и Каса да помогну када треба...

У генералном пласману Стевић има време 11:24,00 као и другопласирани Боев. Трећи је Немац Дирк Милер са осам секунди заостатка.

Пласман осталих српских бициклиста: 16. Хасановић + 1,10, 29. Дер + 6,40, 35. Каса + 7,28, 62. Козомара + 13,02, 74. Станковић + 22,31 минут итд.

Стевић и даље носи љубичасту мајицу за најбољег по бодовима, Боев је други са поеном мање, трећи је Мезгец.

У конкуренцији екипа, Итера Каћуша је преузела прво место, „Салкано тим“ је четврти, а репрезентација Србије 13. у конкуренцији 25 селкција.

Ово је друга етапа на трци „Пет кругова око Москве“ у којој је Стевић на постољу. Славио је у првој, такође на Крилатскоме. Укупно је освојио на овој трци до сада 18 поена: десет (осам и два) за пласмане у етапама и осам за два дана у жутој мајици (по четири за сваки дан).

Стевић је ове године славио у генералном пласману на трци „Велика награда Сочија“ (освјио 40 бодова), био је и два пута трећи у етапама (четири бода) и добио је четири бода за један дан у жутој мајици и на тој трци у истој категорији 2.2 као и „Пет кругова око Москве“ са купио је 48 поена.

Потом је освојио треће место у трци „Велика награда Москве“ категрије 1.2 (16 поена) и седмо место у „Купу градоначелника“ и зарадио шест бодова, тако да му је пре трке „Пет кругова око Москве“ биланс 78 поена!

Прошле године, Иван Стевић је победио на „Купу градоначелника“ и био је други у генералном пласману на „Пет кругова око Москве“, победивши и у првој етапи ове трке.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2012 00:23
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија