Кућа Добрих Вести

Login

Са "Обиколке" у Тоскану

Оцените овај чланак
(1 Глас)

NIKOLAKOZOMARAБЕОГРАД - Радиша Чубрић, селектор бициклистичкe репрезентације Србије одредио је екипу за популарну “Обиколку”, трку “Око Бугарске” од  1. до 5. септембра у категорији 2.2 за бодове у Европа туру.


 У Софији, 1. септембра на пут од 930 км у  шест етапа и пет дана кренуће Милош Борисављевић и Марко Станковић (ЦЦН Металац), Габор Каса (Спартак, Суботица), Јован Зекавица, Стефан Стефановић и Марко Даниловић (Борац Чачак), док ће у екипи Тушнад из Румуније возити победник трке “Кроз Србију” 2011. и 2013. Иван Стевић.
- Никола Козомара репрезентативац ОБК Београда стартоваће у мајици бугарске екипе Хемус из Тројана, док  ће такође у неком од бугаррких тимова возити и Дејан Марић из крагујевачког Радничког – каже Чубрић.- Још једном се показало да су мини кампови какав смо одржали у Врњачкој Бањи веома користили српским бициклистима и са добром формом одлазе у Бугарску на веома тешку стазу.
После “Обиколке” биће јаснија ситуација око састава српске селекције за Шапионат света у Тоскани од 22. до 29. септембра?
- Сигуран учесник је у категорији елита  Стевић, који се мало нећкао јер је стаза изузетно тепка са једним дугачким и брдом од шест километра и другим нешто краћим али са 16 процената нагиба.  Очекујем од Борисављевића да добро вози у Бугарској, у одличној је форми, стаза му одговара. Уз Стевића, и Борисављевић је сигуран путник  за СП за трку за возаче до 23 године као и јуниорка Јелене Ерић из ЦЦН Металца. Возачи до 23 године у Бугарској имају мотив да се покажу јер планирам да водим два такмичара до 23 године. Значи, још једно место је слободно…
Репрезентација путује у суботу 31. августа, а у недељу 1. септембра возиће се две етапе  Софија - Златица (70 км) и по подне Златица - Казанлак од 150 км.
Трећа етапа је 2. септембра Казанлак - Елени (140 км), четврта 3. септембра Елени – Бургас (195 км), а 4. септембра је најдужа пета етапа од Бургаса до Триавне од 205 км. Завршетак је шестом етапо 5. сепетембра од Триавне до Тројана од 170 км.
Прошле године, Никола Козомара је био други у петој етапи у Бургасу а Жолт Дер четврти у петој етапи у Шумену. На крају трке,  Дер је био 28, Козомара 36, Марић 50, Станковић 58. и Зекавица 61. Одустали су Даниловић и Небојша Јовановић. Победио је Казахстанац Максим Ајазбајев.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 август 2013 18:03
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија