Кућа Добрих Вести

Login

Јелена Ерић 12. на СП у Јужној Африци

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jelenaeric2МАРИЗБУРГ - Јелена Ерић, бициклисткиња ЦЦН Металца из Краљева освојила је у Маризбургу у Јужној Африци  изванредно 12. место на Шампионату света у планинском бициклизму у јуниорској трци!


Други српски представник, јуниор Једноте из Шида Александар Роман завршио је трку на 54. месту.
Ерићева је имала на циљу 4,52 минута заостатка у односу на нову јуниорску шампионку света Александру Келер из Швајцарске. Сребрна медаља припала је Емили Коломб (Италија) са 46 секунди слабијим временом, док се бронзом окитила Сара Бауер (Немачка) са 1,01 минут заостатка. Трку је завшило 35 јуниорки.
У јуниорској трци на циљ је стигло 69 бициклиста. Победио је Лукас Баум (Немачка) са 42 секунде бољим временом до Петера  Дисера (Канада) док је на трећој позицији Ђоел Бертолини (Италија) имао 1,02 минута слабије време. Александар Роман је на 54. позицији имао круг заостатка.
Трећа српска представница, Јована Црнограц из БК Нови Сад, најбоља српска такмичарка у планинском бициклизму, на стазу излази у петак 30. августа од 13 часова. Пријављено је 39 такмичарки до 23 године из 26 нација.
Ове године Јована Црногорац је на ЕШ у Берну освојила сјајно 14. место, Јелена Ерић је била 17. јуниорка, а Александар Роман 62. јуниор.
Прошле године на Шампионату света у планинском бициклизму у Аустрији, Јована Црногорац је била сјајна 14. у трци за бициклистикиње до 23 године.
На светској ранг листи за жене Јована Црногорац је 27. са 601 бодом. Швајцаркиња Неф (20 година), Украјинка Беломојна (21 година) и Јована Црногорац (21 година) су најмлађе у првих 30.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 29 август 2013 15:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија