Кућа Добрих Вести

Login

Ерићева трећа јуниорка у Белгији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1BELGIJADIEGEMJELENAERICДИЕГЕМ - Сјајан резултат освајањем 23. места у цикло крос трци у за светске бодове у категорији Ц 1 у бегијском граду Диегему остварила је Краљевчанка Јелена Ерић (ЦЦН Металац) у мајици белгијског тима ДНЦС! Уједно била је трећа у бодовању јуниорки. Учествовало је близу 40 такмичарки из 20 земаља.


- Исплатила се упорност и учешће на две супер јаке трке Светског купа у Намуру и Золдеру – каже Радиша Чубрић, тренер Јелене Ерић у ЦЦН Металцу.- Форма јој је у сталном успону и то је показала и у овој, по конкуренцији, веома јакој трци јер је победила Белгијанка Сане Кант која је трећа не светској ранг листи у цикло кросу! Друга је била Ева Лехнер из Италије а трећа Ели Андерсон (САД).
Јелена Ертић се у Белгији припрема за Шампионат света 1. и 2. фебрура 2014. у Хогерхеиду у Холандији. Чубрић је задовољан како теку припреме:
- Она је специјалиста за друм, али је 12. местом на СП у планинском бициклизму прошле године и сада сјајним резултатима у цикло кросу показала универзалност. Добро је да вози цикло крос који је код нас због беспарице и немаштине клубова, запостављена дисциплина, а у Европи је изузетно популарна.
Јелена Ерић је у првом Светском купу у Намуру освојила је 49. место и зарадила 11 светских бодова, а у другом у Золдеру 28. место и добила 12 бодова. Тренутно је на светској ранг листи на 102. месту са 83 бода.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија