Кућа Добрих Вести

Login

Србији још два места за Олимпијске игре младих

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1NANKINGOIMLADIHБЕОГРАД -Лепа вест стигла је у канцеларију Бициклистичког савеза Србије из седишта  Међународне бициклистичке уније (УЦИ) у Еглу крај Лозане: Србија је добила и два места за дечаке на другим летњим Олимпијским играма младих у Нанкингу у Кини од 16. до 26. августа!


Пре тога, Србија је на основу испуњених норми квалификовала две бициклисткиње!
- Наше девојчице, које су биле доста високо пласране на листи нација УЦИ, “повукле” су и дечаке – објаснио је Саша Гајичић, генерални секретар БС Србије.-Сада идемо са комплетним тимовима. У контакту смо са Олимпијском комитетом Србије и одобрено нам је да прихватимо и визе за дечаке. Замолили смо ОКС да нам дозволи да поведемо два тренера. Моје искуство са првих Олимпијских игара младих у Сингапуру 2014. показује да је немогуће да један човек обави све послове јер су у питању чак пет трка и имаћемо десет бицикала. Имамо неколико одличних бициклисткиња и бициклиста у јуниорском узрасту предвиђеном за Нанкинг. Олимпијски комитет Србије је и до сада подржавао наше програме и надамо се да ће се сарадња наставити и да ћемо се заједно радовати добрим пласманима.
Гајичић је истакао да ће приреме укључити и седмодневни рад на полигону за бе – ем – икс у Турској о чему је било речи и на недавном конгресу Балканске бициклистичке уније (БЦУ) у Београду.
У женској конкуренцији, Србија је на друмском Шампионату света сакупила бодове за 20. место (Јелена Ерић 31), а на Првенству света у планинском бициклизму за 11. позицију (Јелена Ерић 12). Нисмо имали представнице на бе – ем – икс Шампионату света.
У мушкој јуниорској конкуренцији на Првенству света у планинском бициклизму Србија је била 32. нација (Александар Роман је био 54), али није имала пласман у светском јуниорском Купу нација за друмски бициклизам и у бодовању на СП у бе – ем – иксу.
У Нанкингу ће се девојчице и дечаци такмичити у друмском бициклизму (хронометар и друмска трка), планинском бициклизму (крос кантри и елиминатор трка) и бе – ем – иксу. Србија учествовати и са микс тимом (по две девојчице и два дечака). Пласман тимова ће се одређивати на основу резултата у крос кантри трци у планинском бициклизму (дечак и девојчица) и у друмској трци (по два дечака и две девојчице).
У појединачаној конкуренцији сабираће се пласмани у свакој од пет трка и на основу њих одређиваће се и генерални поредак за медаље. По један бициклиста и бициклисткиња обавезни су да стартују у најмање две дисциплине од четири:  бе – ем – икс, крос кантри, елиминатор трка и хронометар, док у друмској трци стартују обавезно по два дечака и две девојчице.
На првим летњим Олимпијским играма младих 2010. у Сингапуру, комбинована четворочлана мушко - женска екипа Србије (три такмичара Филип Павловић, Алекса Величковић и Лазар Јовановић и једна такмичарка Јована Црногорац) заузела је 27. место од 32 нација са 355 негативних поена.  Колумбија је освојила злато са 154 негативна бода, Италија сребро са 171 поеном, а Холандија бронзу са 191 бодом.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 фебруар 2014 15:59
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија