Кућа Добрих Вести

Login

Бициклисти ЦЦН Металца као партизани у Изоли

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1istraCCNИЗОЛА - Бициклисти краљевчаког ЦЦН Металца почињу сезону  трком “Велика награда Изоле” у недељу 23. фебруара!


- Смештени смо у новом Бајк хостелу Мојна у околини Буја у близини Изоле у собама са креветима на спрат и од овог “партизанског” смештаја изузета је само Јелена Ерић која је са нама на припремама. Има собу у “првој класи”. Међутим, изузетно смо задовољни, лепо је дружење, сви смо на окупу – каже у првом рапорту шеф стручног штаба ЦЦН Металца Радиша Чубрић.- За трку сам пријавио српске возаче Милоша Боросављевића, Марка Полумирца и Габора Касу нашег госта из суботичког Спартака који ће возити са нама на свим међународним тркама, Аустралијанца Флина, Швајцарца Алборна и Финца Сиска.
Украјинац Пономоренко није решио проблеме са визом?
- Виза му је важила само пет дана, тако да нисмо могли да га доведемо са нама па се вратио у Кијев. Због целе ситуације у Украјини, сада је питање да ли ће уопште у овој сезони моћи да добије нову визу– објаснио је Чубрић.
Колико се очекује учесника?
- Пријављено је 169 бициклиста из јаких екипа из Италије, Немачке, Аустрије, Словеније, Хрватске, Русије, Азарбејџана… Словеначки возачи из Адрије су одлично припремљени и долазе са високим циљевима што је најавио један од директора БС Словеније Мартин Хвасија. Ми спадама у ред екипа са скромнијим очекивањима, али мислим да Борисављевић, који је ове сезоне имао најјаче припреме може много да покаже, као и Каса који је у доброј форми. Стаза је нешто измењене у односу на раније сезоне. Више личи на стазе италијанских трка, тешка је и техники је веома захтевна – додао је Чубрић.- У сваком слуају, наши бициклисти су веома мотивисани и надам се добрим вестима…
Стаза је 142 километра и старт је у недељу 23. фебруара у 12 часова у центру Изоле. Укупно су пријављене 22 екипе од тога 17 са профи континенталном лиценцом и пет клупских  из укупно десет земаља. У каравану су возачи из 22 земље. Ово је прва “Велика награда Изоле”.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 22 фебруар 2014 15:02
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија