Кућа Добрих Вести

Login

Андија Златић гостовао у Клубу Србија у Лондону

Оцените овај чланак
(0 гласова)

zlatic-uvodnaЛОНДОН - Стрелац Андрија Златић, освајач прве медаље на Олимпијским играма у Лондону, бронзане ваздушним пиштољем, дошао је у Клуб Србије у Лондону у друштву Бранислава Јевтића, шефа мисије олимпијског тима Србије и Владе
Дивца, председника Олимпијског комитета Србије.

- Пресрећан сам због овог успеха и свестан чињенице да сам обрадовао сународнике. Чуо сам да је пренос финала у Србији био изузетно гледан, због чега ми је успех још дражи – истакао је Андрија Златић.

На питање како задржава такву смиреност и ван стрелишта, Златић је рекао:

- Такав сам по природи. Свестан сам и тежине и значаја олимпијске медаље. Ова бронза ми је драга готово као злато, много рада сам уложио да бих до ње стигао. Али, морам да признам да су ми и сви други успеси подједнако драги. Од
осталих очекујем пре свега да дају максимум, а уверен сам да ово није последња медаља стрелаца на овим Олимпијским играма.

Златић је истакао и велику подршку породице:

- Сви су поносни. Разговарао сам са мајком, ипак сам ја мамин син, љуби га мајка – рекао је кроз осмех Андрија Златић.

Бранислав Јевтић, шеф мисије олимпијског тима Србије, истакао је сјајну атмосферу међу нашим репрезентативцима и додао:

- На прошлим Олимпијским играма протекло је више времена до прве медаље, сада је стигла већ првог дана. Сигуран сам да ће овај велики успех утицати на самопоуздање наших спортиста.

Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије, захвалио се Андрији на великом успеху, освајању 99. олимпијске медаље за нашу земљу:

- Ово је сигурно велики подстрек за све наше спортисте да крену његовим путем. Очекујемо да сви и даље на најбољи могући начин представљају земљу.Почело је добро, надам се да ће се тако и завршити.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2012 15:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија