Кућа Добрих Вести

Login

Бабићева седма у Нанкингу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1OINANKINGMILICABABICНАНКИНГ - Милица Бабић, стрелац Србије, освојила је седмо место у финалу у гађању ваздушном пушком са 100,9 кругова на другим летњим Олимпијским играма младих у Нанкингу у Кини.


Злато је припало јуниорској „бронзаној“  са Првенства Европе из Москве ове године 18-годишњој Сари Хорнунг (Швајацрска) са 207,6  кругова. Швајцаркиња је за 0,4 круга претекла најмлађу освајачицу златне медаље на Светским куповима у историји, победницу у Минхену, 14 – годишњу Мартину Линдзи Велосо из Сингапура која је имала 207,2 круга, док је бронза припала 18 – годишњој Јулији Буден (Немачка) са 186,3 круга.
Пре финала, које је вредело 410,9 кругова, Милица Бабић је била пета са 414,1 круг. Хорнунг је била прва са 416,4 круга, Хајмех Хедмати (Иран) друга са 416,3 круга а Буден трећа са 416,1 круг. Бабићева је одлично почела борбу за медаље, после осам дијабола била је четврта, 0,7 кругова је делило од треће и имала је круг мање од другопласиране. Међутим, деветом и десетом дијаболом погодила је два насјлабија хица од свих финалисткиња 9,5 и 9,6 кругова и остала је на седмом месту.
Бабићева је олимпијску визу за Нанкинг изборила седмим местом у квалификицијама уочи омладинског Првенства Европе у марту у Москви. Ове године је освојила два прва места у Купу Србије за јуниорке (ваздушна и МК пушка тростав). Двострука је јуниорска шампионка Србије МК пушком - тростав и 60 лежеће, а овим оружјем је освојила два сениорска сребра.
У среду 20. августа на ватрену линију излази нишки млади олимпијац Андрија Миловановић у гађању ваздушном пушком.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 19 август 2014 13:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија