Кућа Добрих Вести

Login

Данас је Богојављање: Традиционално пливање за часни крст

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bogojavljenjeeeeeeБЕОГРАД - Централна свечаност обележавања великог Хришћанског празника Богојављења и традиционално, седамнаесто пливање за Часни крст одржаће се данас на Ади Циганлији у организацији свештенства Храма Светог Ђорђа, Градске општине Чукарица и Јавног предузећа „Ада Циганлија".


Празничну Литургију у Храму Светог Ђорђа на Бановом брду служиће Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј. Литургија почиње у 8.30 часова, а Литија полази у 11.00 часова испред Храма Св. Ђорђа и креће ка Ади Циганлији, најавила је општина Чукарица.


Традиционална „Молитва на језеру" одржаће се у 11.30 часова на свечаном сплаву .
Старт трке је у 12 часова на сплаву, код ресторана „Језеро". За Часни крст, ове године пливаће преко 50 такмичара, припадника Војне академије, Жандармерије, СВИБОРА и грађанства.


Међу пријављеним такмичарима је и једна жена.

 

slikaaaaab

 

Богојављенски крст од леда сачињен је од прошлогодишње Свете водице из Храма Светог Ђорђа .


Часни крст победнику ће доделити Његова Светост Патријарх српски Иринеј, а Победнички плашт председник општине Чукарица Срђан Коларић.


И у Земуну теку припреме за вађење Часног крста. Витешко надметања ће протећи под покровитељством Општине, а у подне ће трка почети код ресторана „Венеција“.


Пливање за Богојављенски крст прошле године је на Кеју привукло 380 људи. Најстарији такмичар имао је 83 године, а уз њега су пливали и гости из Русије, као и неколико припадница лепшег пола. Први је стигао бивши ватерполиста Дејан Димитријевић.


Сутра ће његова Патријарх српски Иринеј служити на Богојављање свету архијерејску литургију у цркви Светог Ђорђа на Чукарици.


Више о распореду богојављенских богослужења прочитајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 19 јануар 2015 09:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија