A+ A A-

Донације Владе Јапана Републичком Заводу за заштиту споменика културе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zastavaaaaaaБЕОГРАД - Влада Јапана је у оквиру програма „Бесповратне помоћи у области културе“ одлучила да донира износ од 52.800 евра Републичком заводу за заштиту споменика културе – Београд у циљу унапређења опреме физичко хемијске лабораторије.


Наведеним средствима обезбедиће се инструмент за инфрацрвену микроскопску спектроскопију, који ће се користити за анализе неопходне за испитивачке и конзерваторско рестаураторске радове на покретним и непокретним културним добрима Републике Србије.


Овом донацијом, Републички завод за заштиту споменика културе ће постати референтна установа не само у Србији, већ и у региону, чиме се отвара могућност нових видова сарадње са сродним институцијама у земљи и иностранству.


Свечана церемонија потписивања уговора о донацији одржаће се у четвртак, 22. јануара 2015. године у 11,30 у Влади Србије.

 

Уговор о донацији ће потписати Масафуми Куроки, амбасадор Јапана у Републици Србији, и Мирјана Андрић, директор Републичког завода за заштиту споменика културе - Београд.


Церемонији ће у име Министарства културе и информисања Републике Србије присуствовати Асја Драча Мунтеан, помоћник министра за међународну сарадњу.


Влада Јапана је и током протеклих година донацијама значајно помагала подизање капацитета институција културе и спорта и Србији. Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи у области културе и спорта износи преко 2,5 милиона евра, док укупна економска помоћ Владе Јапана Републици Србији износи преко 460 милиона евра.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 јануар 2015 12:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани