Кућа Добрих Вести

Login

Миленко Себић спортиста године у Трстенику

Оцените овај чланак
(0 гласова)


1sebicsportistatrstenikaТРЕСТЕНИК - Миленко Себић, стрелац Црвене звезде (лане у „Академији Максимовић“) члан „бронзане“ репрезентације Србије МК пушком 60 метака лежећи на СП у Гранади прошле године, проглашен је за спортисту године у Трестенику.


 -Мени је прошла година најбоља у каријери, уз светску бронзу освојио сам и три домаће титуле и оборио два државна рекорда - рекао је Миленко Себић за РТВ Трестеник у директном видео – линку из Немачке где  се као члан репрезентације такмичи на турниру у Минхену.- На ранг листи СС Србије сам завршио годину као број један пушком. Добро сам почео годину јер смо на турниру у словеначком граду Руше  Плетикосић, Стефановић и ја у два дана два пута поправљали екипни државни рекорд ваздушном пушком. Захваљујем се Општини Трстеник на овом признању, а сјајним резултатима много су допринели мој тренер прошле године у “Академији Максимовић” Мира Максимовић  и садашњи тренер Алина Себић. Цео мој програм прошле  године изузетно су подржали Министарство омладине и спорта Србије и Стрељачки савез Србије на чему им се захваљујем. Велики ослонац имам и у породици,  без маме Радице и оца Небојше  не би било ни мојих успеха.
Признање су примили Радица и Небојша Себић. Миленко Себић је лане победио у финалу Купа Србије МК пушком тростав и 60 лежећи. Има шампионску титулу у троставу и вицешампионску у 60 лежећи.На “ВН Новог Сада” тријумфовао је троставу и био други у 60 лежећи. На “Интернационалном првенству Београда” освојио је друго и треће место ваздушном пушком.
У каријери, највећи успех  Миленко Себић је забележио на Универзијади у Бангкоку 2007. када је освојио сребро МК пушком тростав. Има и две екипне европске медаље: 2013. у Осијеку био је са Миросављевим и Плетикосићем шампион Европе у троставу, а 2007. у Гранади освојио је у истој дисциплини са истим стрелцима - бронзу.
1sebicroditeljisapriznanjemЛауреате и бројне угледне госте на свечаности  је поздравио председник Општине Трстеник Мирослав Алексић.  
Најуспешнији клуб је Аеро клуб Трстеник,  најбољи тренер Милан Ђорђевић (Рукометни клуб “Прва петолетка”),  а најбољи спортски радник Горан Бошковић (Аеро клуб Трстеник),
 Куглашица “Прве петолетке” Тања Петровић проглашена је за најбољу спортисткињу у пионирском узрасту, док је у јуниорско - кадетској конкуренцији најбоља била каратисткиња “Прве Петолетке” Ивана Недељаковић. Најбоља школа у 2014. била је ОШ “Живадин Апостоловић”.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 31 јануар 2015 13:59
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија