Кућа Добрих Вести

Login

Изложба дечјих карикатура „Мали Пјер” на Звездари

Оцените овај чланак
(1 Глас)

malipjerБЕОГРАД – У Библиотеци-галерији "Бранко Миљковић" данас у 12 часова je отворена изложба карикатура насталих у оквиру 21. Конкурса за дечју карикатуру "Мали Пјер".


Овај традиционални конкурс који су покренули Пријатељи деце Београда и компанија ”Вечерње новости” из године у годину анимира све већи број деце и младих из целе Србије који, кроз овај специфични вид ликовног израза, о појавама које их окружују износе своје ставове и шаљу поруке свету одраслих.

 

Од прошле године, овај конкурс је уврштен у Календар такмичења и смотри Министарства просвете и технолошког развоја и одвија се до републичког нивоа.


На овогодишњи звездарски конкурс стигло је преко 200 карикатура из свих 12 основних и 3 средње школе: Шесте и Седме београдске гимназије и Грађевинске-техничке школе. Најчешће теме младих аутора биле су: школа, наставници, оцене, љубав, екологија, друштвене мреже, а кроз карикатуру су представљене и познате личности из света науке, културе, забаве, али и политике.


Аутори најбољих карикатура биће награђени књигама и дипломама, а њихови радови ће представљати општину Звездара на градском конкурсу чија се завршница очекује у априлу 2015.године.


Организатори конкурса су Пријатељи деце Звездаре и Библиотека "Вук Караџић" а покровитељ је Градска општина Звездара.


Изложба у ”Миљковићу” ће бити отворена до 27. фебруара 2015.године.

jezik

 

Велика заинтересованост младих Звездараца за бесплатан курс енглеског језика


Скупштинска сала Општине Звездара још једном је била попуњена полазницима бесплатних курсева Канцеларије за младе ГО Звездара.


Број пријављених кандидата далеко је надмашио капацитете звездарске Канцеларије и овога пута њих 120 је, по унапред утврђеним критеријумима, позвано да похађа часове у актуелном четвртом циклусу енглеског језика.


Уводном часу присутвовало је и око 50 ђака Геодетске школе чији ће се даљи часови одвијати у просторијама њихове школе.


Полазницима је добродошлицу пожелео Ђорђе Славковић, волонтер Канцеларије за младе ГО Звездара, а представили су се и предавачи овог циклуса енглеског језика: Наташа Исаковић, Тијана Ћузулан, Сандра Бошњак, Милица Стаменковић и Владимир Лештар (поред њих, у овом тромесечју енглески језик ће предавати и Миња Стефановић).

 

Након енглеског, млади са Звездаре ће имати прилику да похађају нови бесплатни курс руског, а после њега француског језика.


Као и до сада, Канцеларија за младе ГО Звездара позива младе који су се пријављивали за бесплатне курсеве страних језика, али их због велике конкуренције нису похађали, да прате позиве за нове курсеве, јер је слоган Канцеларије „Широм отворених врата за све!”.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 фебруар 2015 13:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија