A+ A A-

Смиљанићу “Меморијал Војислава Ракића”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

1MEMORIJALNEMANJASMILJANICБЕОГРАД -  Немања Смиљанић, репрезентативац Грофа из Калишта код Пожаревца освојио је прво место у четвртом “Меморијалу Војислава Ракића” у гађању глинених голубова – трап на стрелишту “Бг спортског центра Ковилово”.


Такмичење је ујендо било и отварање сезоне, гађало се на 50 голубова са финалом које се пуцало са по једним метком на 25 голубова. Смиљанић је победио са укупно 62 голуба. За друго место распуцавали су  Зоран Јакшић из београдског Рикошета и Пера Недић из Јединства трап (Стара Пазова) јер су имали по 59  голубова. Јакшић је освојио друго место  погодивши је другог додатног галуба, Недић је промашио. Четврто место је освојио прошлогодишњи победик овог такмичења Борко Васиљевић из Рикошета са са 57 мета, док је у распуцавању за пето место прошле године освајач трећег места Петар Васиљевић (56) био бољи од Стевана Такача.
1MEMORIJALFINALISTIУ финале су се са 43 голоуба (од 50) пласирали Борко Васиљевић и Зоран Јакшић, а остали финалисти са 41 голубом били су  Петар Васиљевић, Пера Недић, Зоран Јакшић и Стеван Такач, који је лане био четврти.
У екипном надметању убедљиво је набоља била екипа "Србија" са 127 голубова (Јакшић, Б. Васиљевић, Смиљанић). Друго место је освојила екипа "Супермен" са 110 голубова  (П. Недић, Андрић и Фабри), а трећи су били стрелци екипе "Сремац Рума" са 109  голубова (Пенић, Војновић, Чуквас). Учествовало је 49 стрелаца и десетз екипа.
Такмичарски део сезоне почеће првим Купом Србије 28. и 29. марта на стрелишту “БГ спортског центра Ковилово”.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 18 март 2015 16:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани