Кућа Добрих Вести

Login

Рожеку први Куп Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1PRVIKUPGGVasiljevicRozekLukicБЕОГРАД - Иван Рожек, стрелац Јединства трап из Старе Пазове победник је првог овогодишњег Купа Србије у гађању глинених голубова - трап на стрелишту “Бг спортског центра Ковилово” крај Београда.


По хладном и ветровитом времену друго место у конкуренцији 34 стрелца припало је Борку Васиљевићу из Рикошета, док је трећи био Зоран Лукић из Грофа (Калиште код Пожаревца).
У борбу за трофеје, међу шест најбољих после квалификација,  пласирали су се Васиљевић и Лукић са по 98 голибова, Александар Иванковић (Барајево) 97, Пера Недић (Јединство трап) са 95 и Рожек и Зоран Радисављевић (ПТ трап Петровац) са по 94 голуба.
У полуфиналу, у меч за злато одмах су отишли  Васиљевић са 14 и Рожек са 13 голубова, а у меч за бронзу Иванковић који је имао 11 голубова и Зоран Лукић али тек пошто је распуцавао са Радисављевећем јер су имали по десет голубова у полуфиналу. Лукић је погодио четвртог додатног голуба и отишао у меч за бронзу.
1PRVIKUPGGEKIPNOУ мечу за прво место после 15 голубова било је 10:10, Рожек је у распуцавању погодио првог додатног голуба и освојио титулу. Лукић је са 11:9 савладао Иванковића и освојио бронзу.  Пети је Радисављевић, а шести Недић.
Екипно  славило је  Јединство трап (Стара Пазова) са 281 голубом (Рожек, Недић, Б. Дрљача), испред  ПТ Трап (Петровац) са 268 (Радисављевић, Чуквас, Пенић)  и Грофа  (Калиште) са  262 голуба (Лукић, Г.Николић, Андрић). Учествовале су и две  јуниорке у трапу Николина Благојевић 41 и Александра Маљковић 39.
Трофеје је уручио Предраг Шотра председник Стрељачког савеза за летеће мете Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија