Кућа Добрих Вести

Login

Изложба фотографија “Нове слике Београда"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bgggggБЕОГРАД - Изложба фотографија “Нове слике Београда - II део” студената Академије уметности из Београда, у сарадњи са Туристичком организацијом Београда, биће свеачно отворена у фоајеу сцене “Александар Поповић”, у Установи културе “Вук Стефановић Караџић”, у среду, 01. јула 2015. године, у 19.30 часова.

 

Реч је о другој групној изложби фотографија које су инспирисане Београдом, а рађене су кроз визуру младих уметника у периоду јесен/зима 2014/15. године, најавила је Академија уметности.

 

Присутнима ће се обратили Тијана Маљковић – Секретарка за привреду Града Београда, Душан Ђоковић председник Академије уметности и Светислав Гонцић - в.д. директор УК “Вук Стефановић Караџић”.

 

Сарадња ТОБ-а и Академије уметности резултирала је стварањем друге поставке кроз нови сензибилитет наших талентованих уметника који на специфичан начин виде и осећају наш главни град.

 

Овом поставком настављена је реализаиција идеје студената катедре за Фотографију и Туристичке организације Београда, да се уместо документовања туристичких атракција, дух престонице прикаже на јединствен и креативан уметнички начин.

 

Тежња за фотографисањем познатих и значајних локалитета, уступила је место бележењу ситних тренутака у свакодневном животу Београда и његових житеља, тако да изложени радови као резултат естетског истраживања и трагања за новим темама, непосредно изражавају сензибилитет младе генерације, хватају емоцију и тренутке наших живота претварају у уметност.

 

Аутори изложених радова су:Тамара Антоновић, Марко Живковић, Милош Станојевић, Немања Крстић и Владимир Арсенијевић, студенти прве, друге, треће и четврте године катедре за Фотографију Академије уметности у Београду.

 

Поставка ће бити изложена до 31. јула 2015. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 јун 2015 21:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија