A+ A A-

Округли сто о примени Уредбе о заштити права интелектуалне својине

Оцените овај чланак
(2 гласова)

svoijinaaaaaПривредна комора Србије у сарадњи са Међународном организацијом за заштиту жигова – ИНТА и Регистром националног интернет домена Србија организује округли сто на тему „Примена Уредбе о заштити права интелектуалне својине“ 21. септембра 2015. године.


Округли сто почиње у просторијама Привредне коморе Србије у Ресавској 15, са почетком у 11 часова.


На округлом столу ће се говорити и о проблемима у пракси везаним за примену ове Уредбе, као и о другим правним основама за борбу против фалсификовања на интернету.


Представиће нам се цео ланац у процесу куповине на интернету, са аспекта злоупотребе ове врсте куповине.


Заштита права интелектуалне својине један је од задатака Управе царине приликом надзора робе код увоза. Спроводи се за робне марке, моделе, патенте, ауторска и друга права за које је у Републици Србији поднесен захтев за заштиту права интелектуалне својине. У случају сумње да роба која се увози повређује права интелектуалне својине, царинске власти робу привремено задржавају и о томе обавештавају примаоца робе, као и власника права интелектуалне својине. Уколико се у даљем поступку утврди да је дошло до повреде права, спроводи се одузимање и уништење такве кривотворене робе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 20 септембар 2015 14:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани