A+ A A-

Шест конкурса за пројектно финансирање медијских садржаја

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ministarstvoБЕОГРАД - Министарство културе и информисања расписало је данас шест конкурса за пројектно суфинансирање из области информисања, у циљу подизања квалитета медијских садржаја и подршке медијима и новинарима у објективном и правовременом информисању грађана Србије.


Право учешћа на конкурсима имају издавачи медија чији медиј је уписан у Регистар медија који се води у Агенцији за привредне регистре, са подацима уписаним у складу са Законом и правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја и који приложе доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија.


За суфинансирање пројеката који буду одабрани на конкурсима, Министарство културе и информисања определило је 262 милиона динара, чиме је буџет у свим категоријама увећан у односу на претходну годину, најавило је то Министарство.


Конкурси су објављени у дневним новинама Политика и на сајту Министарства културе и информисања.


Реч је о конкурсима за:


- за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања у 2016. години;


- за суфинансирање проjеката који се реализују путем електронских медија са седиштем на територији АП Косово и Метохија у 2016. години;


- за суфинансирање проjеката из области jавног информисања на језицима националних мањина у 2016. години;


- конкурс за суфинансирање проjеката из области jавног информисања особа са инвалидитетом у 2016. години;


- за суфинансирање проjеката oрганизовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области jавног информисања у 2016. години;


Конкурс за суфинансирање проjеката из области jавног информисања припадника српског народа у земљама региона у 2016. години.

 

Детаљније о конкурсима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 01 март 2016 19:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани