Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатна радионица филмског сценарија

Оцените овај чланак
(3 гласова)

bartakaБЕОГРАД -  Културни центар Барака организује бесплатну радионицу филмског сценарија, 8. маја са почетком у 19 часова.


Кроз теоријско предавање и практичне вежбе научићте које методе и технике је потребно савладати ако желите да вашу идеју преточите у филмску причу, објавио је портал Мрежа креативних људи.


Двочасовна радионица је бесплатна и представља увод у четрдесетодневни курс филмског сценарија који је намењен свим људима ( од шеснест до деведесет девет година ) који желе да се баве писањем сценарија и науче вештине ове професије.


Полазници курса ће стећи теоријско знање о форми сценарија за дугометражни играни филм, драматургији кратке игране форме, као и прогрмаима за писање филмског сценарија.


Задаци који ће се радити на курсу обезбедиће Вам да стечено знање примените у пракси и да своју идеју претворите у финални производ- сценарио за кратки играни филм који ће се бити снимљен у продукцији нашег културног центра.


Радионицу води : Јована Бојовић , магистар драматургије


Магистирала на катедри за драматургију, Факултета драмских уметности у Београду 2014.


Аутор је сценарија за ТВ серију Божићни устанак, као и кратких играних филмова Опроштај и Надолжање. Драмом Отворен крај, побеђује на конкурсу „Скроз нова драма“, Црногорског народног позоришта (2015), а драмом Мировна мисија на међународном конкурсу расписаном од стране Казалишног епицентра-Загреб у сарадњи са позориштем Цомпанy оф Ангелс из Лондона(2011). Објављивала позоришне есеје и критике представа у часопису Сцена, Нови Сад. Добитник је бројних награда.


Културни центар Барака налази се у улици Книћанинова  број 3.
Број места је ограничен.


Пријаве слати на мејл : Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком – Радионица филмског сценарија.


У пријави послати :


1. Име и презиме, година рођења
2. Контакт телефон и е-маил адресу
3. Мотивационо писмо за радионицу

 

Извор: Мрежа креативих људи


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија