Кућа Добрих Вести

Login

Изложба "Женске приче"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dvadvadvaБЕОГРАД - Изложба "Женске приче" ауоторки Јоване Васковић Илић и Мире Ћосић биће отворена 11. маја у галерији АЛТ.


Пројектом "Женске приче", Галерија АЛТ кроз свој годишњи програм "Уметнички дијалог", афирмише самоуке жене уметнице које на специфичан начин користе дигиталну технологију и праксе апрорпиације и показују да су нови медији простор уметничког истраживања и демократске уметничке праксе, коју савремене жене освајају, полако али сигурно, без обзира на званично уметничко (не)образовање.


На дебитантској самосталној изложби две ауторке, биће представљено 13 фотографија Јоване Васковић Илић и 14 слика галеријског формата Мире Ћосић.

 

Изложба указује на однос према аспектима женствености, кроз технологију и медијску слику жене. Ова изложба се реализује у сарадњи са Кафе књижаром "Медуза", у Београду, као гостујући програм Галерије АЛТ.

 zenskepriceflajere

 

Програм се реализује као кустоски пројекат Габриеле Васић, носилац пројекта је УЛУС, партнер Удружење грађана КОД, са партнерским организацијама.


Удружење грађана КОД је друштвени сервис који иницира, подстиче, ствара, организује, координира, подржава и спроводи све акције које доприносе формирању стабилног и праведног друштва које обухвата угрожене групе, особе у неповољном друштвеном положају, као и особе са инвалидитетом, посебно младе и жене без сталног запослења.

veojovana

 

КОД организује неформално образовање деце и младих на пољу уметности и занатства и има свој галеријски програм. Галерија АЛТ је програм КОД-а која промовише друштвену и културну критику кроз савремене уметничке праксе и дизајн, годишње награде студената ликовних уметности, укључујући и базаре рукотворина.


Програм неформалне едукације за млади у области ликовних и примењиених уметности у организацији УГ КОД су Уметнички тренинг и Креативни дизајн.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 мај 2016 08:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија