A+ A A-

Још једна успешно исписана страница ОШ “Свети Сава“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

SKOLA2222222222222Чачак - Успех се многима чини недостижан, али он не настаје ни из чега. Постоје бројни начини како га остварити, али и заједнички труд многих људи како би се дошло до њега.

Све у животу је пролазно. Проводимо живот чекајући да одрастемо, завршимо школу, оснујемо породицу...А оно што нам на крају остаје то су успомене на које гледамо са осмехом и које бисмо поново радо проживели. Остају нам лепа сећања наше младости, наших школских дана. Временом постајемо зрелији, сусрећемо се са новим изазовима и тешкоћама. Сигурним корацима идемо у будућност, отварајући ново поглавље живота.


Младост је прелепа, она зрачи топлином. Младост је прво поглавље велике књиге која се зове живот.


Тако су у ОШ “Свети Сава” у Атеници сазрели многи и постали успешни људи. Заједно преживели лепе, а и оне тешке тренутке, којих ће се подједнако радо сећати.


Према речима директора школе, Мирослава Мандића, на основу онога што је урађено протеклих годину дана, ова школска година је била веома успешна. Изнедрила је преко 60 награђених ученика, међу којима је осам носилаца Вукове дипломе и на завршном испиту нашла се међу 5 најуспешнијих у округу.

MANDIC1111111

 

"Са поносом могу рећи да је година иза нас протекла успешно. Пут до успеха је другачији за свакога. Сви ми имамо сопствени темпо, начине учења и животно искуство које треба узети у обзир. Као директор школе поносан сам на њене ђаке, али и на учитеље, наставнике који су били уз њих. Они су се трудили да им пренесу што више знања у жељи да га што боље искористе у животу и постану бољи људи", истакао је Мандић и додао да се нада да су заједно у томе успели.


Његова порука генерацијама које одлазе је да у овој школи увек могу наћи пријатеље за савет, помоћ или разговор.


Ђак генерације, носилац Вукове дипломе, учесник два републичка такмићења, математике и физике, је ученик Златан Васовић.

UCENIK66666666666


"Потребно је пуно рада, труда и одрицања да би се постигао резултат којим се долази до успеха. Одлазим из ове школе, а у њеним зидовима остављам део себе, успомену на лепе школске дане проведене у њој. Верујем у испуњење својих снова, живим у нади за бољу будућност. Трудићу се да остварим још боље резултате у даљем школовању", са помешаним осећањима прича Васовић.


Морамо играти и пробијати се даље, бити јачи од свега. Време је живот, а ми водимо игру.

 

Иначе, одлуком Министарства за просвету и културу Србије, 19. октобра 1895. почела је са радом четворорезредна школа у Атеници и Кулиновцима, која је касније прерасла у осморазредну школу. Од 1967. године добија име ОШ „7. октобар“, у част прве топовске гранате испаљене на немачке бункере. Тај назив је носила до 2003. године, а потом ОШ „Свети Сава“.

У складу са развојем насеља јављали су се просторни проблеми у школи, па је она била велико градилиште више пута. У периоду од 1964-1967. године изграђена су три павиљона са по две учионице и просторијом за наставна средства. Даља доградња школског простора изводи се у периоду од 1974-1976. године изградњом централне школске зграде са канцеларијама, холом и осам учионица. Фискултурна сала изграђена је за две године и то од 1980-1982. године. Нова акција дограђивања спрата на централној згради са пет нових учионица, површине 420 квадрата започета је 1996. године, а завршена 2000. године.


Због неадекватних услова за извођење наставе у павиљонима и њихове оронулости донета је одлука о изградњи нове школе за млађе разреде. У току 2006. године почела је изградња анекса школе са 16 учионица и пратећим простором. Поред 16 учионица објекат има на располагању малу фискултурну салу, наставничку канцеларију, стоматолошку ординацију, канцеларију за стручне сараднике, помоћну учионицу за извођење наставе изборних предмета и просторију која је адаптирана за потребе продуженог боравка.


Школу похађају ученици са територије која обухвата три месне зеједнице: Атеницу, Кулиновце и Свети Сава.


До краја године школа планира да изда монографију о 120 година рада и постојања.

 

Извор: Кућа Добрих Вести

 


Последњи пут измењено уторак, 28 јун 2016 22:08
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани