A+ A A-

Аргентински танго поново у срцу Београда

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tangooooooБЕОГРАД - У сарадњи са Амбасадом Републике Аргентине, а поводом националног празника те државе, Институт Танго Натурал организује вече аргентинског танга на београдском Тргу Републике, у петак, 1 јула.


Идеја организатора јесте да кроз интерактивну презентацију, јавни час, концерт оркестра Тангуанго и плесно вече, становницима главног града представи танго као плес али и као богату културу која се из Буенос Ајреса проширила на све крајеве света.


Као и прошле године, догађај под називом "Танго фиеста” понудиће разноврстан садржај, како за стотине становника Београда који активно игају танго, тако и за неплесаче који тек намеравају да направе своје прве плесне кораке. Специјално за њих, биће организован бесплатан јавни час, уз презентацију аргентинског танга, од 20 до 21 час.


Љубитељи плеса и добре музике моћи ће да уживају у концерту оркестра Тангуанго и милонги (плесној вечери), који ће трајати од 21 час, па све до поноћи. Тангуанго чине пет младих дама из Београда које на клавиру, виолинама, хармоници и контрабасу изводе композиције Астора Пјацоле, као и традиционалне танго нумере композитора Карлоса Гардела, Анибала Троила, Освалда Пуљесеа, Франсиска Канара и других.


Учешће у свим програмима "Танго Фиесте” потпуно је бесплатно. У случају кише, догађај ће се померити за суботу, 2. јул.

 

О Институту Танго Натурал:


Институт Танго Натурал (ITN)) је највећа танго организација у Европи. (ITN) под својим окриљем развија низ различитих пројеката и активности: од научног истраживања, промоције танго културе и плесне едукације, преко развоја свог оркестра, плесног ансамбла и модне линије, до организовања локалних и интернационалних танго догађаја високог културног, туристичког и привредног значаја. Међу њима се посебно истичу интернационални фестивал Београдски танго сусрет (Belgrade Tango Encuentro), Интернационални београдски танго маратон (Belgrade Tango Marathon), Интернационални танго камп и Београдски танго викенди.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 01 јул 2016 09:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани