Кућа Добрих Вести

Login

Основци из Србије спремни за међународно финале у Сплиту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

POBEDNICI11111111БЕОГРАД - На теренима Аде Циганлије од 19. до 23. јула одржано је државно финале Спортских игара младих, највеће регионалне манифестације за децу и омладину. На овогодишњим Спортским играма младих учествовало је око 50.000 деце, док су се у Београду такмичиле најбоље екипе, укупно 950 основаца из 32 града.

 

FINALE22222222Најуспешнији млади спортисти дали су све од себе да се попну на победнички трон, а такмичили су се у девет спортова - малом фудбалу, рукомету, одбојци, шаху, стоном тенису, баскету, одбојци на песку, тенису и игри „између две ватре“.

ODBOJKAAAA
Више од 200 финалиста окитило се златним, сребрним и бронзаним медаљама. Одличја су им уручили представници Министарства омладине и спорта, Секретаријата омладине и спорта града Београда, спонзора и пријатеља СИМ Србије, као и глумац Бојан Перић и фронтмен групе „Пилоти“ Зоран Кики Лесендрић.

FINALE5555555
На овогодишњим Играма представици Пчињског округа окитили су се са чак девет медаља – четири златне, једном сребрном и четири бронзане.


На међународном финалу јубиларних 20. Спортских игара младих у Сплиту од 21. до 27. августа боје Србије ће, поред младих Врањанаца у шаху (дечаци и девојчице), кошарка (дечаци) и стони тенис (дечаци), бранити и екипе и појединци из Краљева („између две ватре“, тенис - дечаци), Радинца (мали фудбал), Пожаревца (тенис - девојчице), Сремске Митровице (одбојка – девојчице, одбојка на песку – дечаци), Кикинде (стони тенис – девојчице), Неготина (кошарка – девојчице), Новог Сада (рукомет – дечаци), Црвенке (рукомет – девојчице), Великог Градишта (одбојка – дечаци) и Нове Вароши (одбојка на песку – девојчице).

VRANJEEEEE
Одлазак у Сплит биће прилика да се победници државног финала СИМ Србије 2016. изнова окушају на спортским теренима, заједно са својим вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине, али и да се друже и стекну нова пријатељства са децом из региона. Игре младих су пројекат који промовише здраве стилове живота – дружење, активно бављење спортом, толеранцију и фер-плеј, као алтернативу пошастима данашњице.

RUKOMETT
СИМ Србије 2016. одржане су под покровитељством Владе Србије, и уз помоћ и подршку Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда и Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

 

Партнери и пријатељи који су подржали најмасовнију балканску манифестацију за децу и омладину су МТС, Coca - Cola, Моја кравица, хотел Фалкенштајнер и Ласта.


Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија