Кућа Добрих Вести

Login

Наступом Марчела завршен Шабачки летњи фестивал

Оцените овај чланак
(1 Глас)

HladnopivofotoStefanDjakovic11111ШАБАЦ - Шабачки летњи фестивал у протекла три дана привукао је више од 20 000 посетилаца. Захваљујући новом концепту и избору бендова, овогодишњег организарота МТВ –а, донео је нову енергију у град на Сави.


Да су фаворити шабачке публике, Хладно пиво показало је спектакуларним наступом. Хорско певање, експлозивне гитаре и неизбежна шутка обележили су наступ Милета Кекина и његових пивопија. „Питала си ме”, „Дибидус”, „Пјевајте нешто љубавно”, „Мојој мајици” и „Вјеруј у мене” само су неки од хитова који су се нашли на репертоару, а посебно место заузела је у глас отпевана песма „Није све тако сиво”, коју су фанови ШЛФ-а у фејсбук анкети изабрали за химну фестивала!


Част да својим наступом затвори овогодишњи Шабачки летњи фестивал припала је Марчелу и његовом пратећем бенду Напети Quintet. У свом, сада већ препознатљивом театарском маниру, Марчело је пружио изванредан угођај изводећи плејаду својих песама, међу којима су биле „Пегла“, „Мук“, „Мамица“, „Откуцаји“ и „Лаж“. За финиш су оставили песму „Позериште“, као и свој допринос сећању на Владу Дивљана, чију су чувену песму „Патуљци“ извели су у комбинацији са Марчеловом песмом „Сунце“.

MARCELO22222
Тренутно најтраженија домаћа фестивалска атракција, група Ничим Изазван, успела је да својом емоцијиом, љубавним песмама и нео боемским стилом дотакне све присутне. „Бобобом“, „Тужне девојке“, „Глас“, „Рекла је“, апсолутни хит „Тридесет“ као и актуелна песма „Глупост“ увеличали су ШЛФ славље. И овај врбаско-београдски састав уприличио је част прерано преминулом Влади Дивљану извођењем песме „Само једну љубав имам“.


Програм на Jelen Main Stage-u отворио је састав из Сремске Митровице Кофеин, посвећен рок музици касних осамдесетих. Потом је на главну бину изашао бенд Siempre Peligroso, локални алт рок, гранџ, метал састав. У одличној свирачкој, певачкој и енергетској форми пружили су окупљенима одличан старт који је водио ка финалу 14. Шабачког летњег фестивала.


Након завршетка музичког програма на Jelen Main Stage-u,журка се преселила у зидине Шабачке тврђаве, где су за најбоље ритмове били задужени Darren Emerson, бивши члан кутног британског састава Underworld, Леа Добричић и Марко Настић, чијим сетом је званично завршен фестивал.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено понедељак, 01 август 2016 16:51
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија