Кућа Добрих Вести

Login

Јубилеји у Позоришту на Теразијама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

cikagoioiooБЕОГРАД - На почетку сезоне Позориште на Теразијама обележава важне јубилеје - десет година од премијере и 250. извођење мјузикла “Чикаго” и 50. извођење предстааве "Женидба и Удадба". 

 


Најављен великом аудицијом, на коју се пријавило више од 150 младих уметника, са дуплом, равноправном глумачком поделом, за мјузикл “Чикаго” је од почетка владало велико интересовање код публике.


Од премијере па до данас мјузикл “Чикаго”, у коме учествује више од деведесет извођача, видело је више од 130.000 гледалаца из целе Србије, али и публика на фестивалима “Стеријино позорје” у Новом Саду и “Мјузикл фестивал” у Опатији
„Више од драме“, „Прави позоришни феномен Београда“, „Бродвеј на Теразијама“, „Шоу који обара са ногу“, „Наш Чикаго бољи од америчког“, „Чикаго и како му одолети“, „Чикаго срушио традицију“... неки су од новинских наслова којима су новинари данима након премијере описивали позоришни догађај из октобра 2006. године. Мјузикл “Чикаго” у режији Кокана Младеновића и кореографији Мојце Хорват, премијерно је изведен у Београду, са две равноправне поделе 19. и 20. октобра 2006.


На прагу десете сезоне играња на сцени Позоришта на Теразијама, овај мјузикл и даље заокупља пажњу медија и публике, потврђујући да је још увек међу најпопуларнијим и најпосећенијим представама код нас.

MG 8159ererer

 

Током десет година мењао се и извођачки ансамбл ове представе, али од премијере па до данас у представи, у равноправним алтернацијама играју Ивана Кнежевић као Велма Кели, Јелена Јовичић/Слобода Мићаловић као Рокси Харт, Драган Вујић Вујке као Били Флин, Зинаида Дедакин као Мама Мортон, Никола Булатовић/Милан Антонић као Ејмос Харт, Елизабета Ђоревска као Мери Сунашце и Мирољуб Турајлија као Церемонијал мајстор, у улози која од почетка нема алтернацију па је он једини актер који је играо у свим извођењима од премијере па до данас.


У представи су, у премијерној подели, играли и Иван Босиљчић (као Били Флин), Катарина Гојковић (као Велма Кели), Небојша Бабић (као Мери Сунашце), Хана Јовчић (као Мама Мортон), Иван Зекић (као Фред Кејсли).

 enidbaaaa

 

 

Малограђанштина као систем самоуништења


Иако изворно означена као комедија нарави, “Женидба и удадба“ Јована Стерије Поповића, гледано из данашњег угла, највише подсећа на сапунску оперету о хромој и добродушној девојци и стидљивом али вредном младићу, са срећним крајем.


Маниром искусног аналитичара, Јован Стерија Поповић одсликава тему проналажења животног сапутника као насушну потребу да се живот заодене заводљивим илузијама, у чему су баналност и кич битна градивна средства.


У жељи да уобичајену трку за профитом пропустимо кроз визуру „непристрасног посматрача“, поставка “Женидбе и удадбе“ базирала се на актуелној иконографији којом смо запљуснути из свих медијских оружја. Театралност у изразу, као стил споразумевања и општења, послужила је као повод и добар полигон за креацију захвалних ликова на тему склапања послова од “изузетног значаја“.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 октобар 2016 15:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија