A+ A A-

Спектакл "Лабудово језеро" на леду

Оцените овај чланак
(4 гласова)

labudovojerzeriБЕОГРАД - Београд и Сава центар се припремају за најсофистициранији догађај ове зиме Балет на леду - "Лабудово језеро".

 

Руски државни балет на леду основан је 1967. године у оквиру познате Ст. Петербуршке школе класичног балета, а у среду 14. децембра овај спектакл на леду извешће виртуози на леду из поменуте школе.

 

Наша публика ће имати прилику да, због великог интересовања, гледа овај спектакл у два термина, од 18h и 21h.

 

Организатори су нам објаснили да је продукцијска  екипа све што је потребно за монтирање донела из Русије. Треба рећи да у том монтирању сцене од посебног леда за ову представу користиће се чак 2.700 kg леда, за које је потребно 24 сата, а само 6 часова да се исти демонтира! У кратком филму, који су нам организатори послали, моћи ћете да видите монтирање поменутог леда и феноменалну сценографију са више од 40 врхунских плесача, који учествују у извођењу овог познатог балета, који је написао најчувенији руски композитор, Петар Иљич Чајковски.

 

 

У старом руском маниру, све мора да буде беспрекорно и међу балетанима и балеринама налазесе професионалци са титулом Мајстора спорта Русије и олимпијски победници, а најискуснији балетани и клизачи тврде да је готово немогуће играти балет на леду. Зато је ансамбл из Санкт Петербурга један од ретких на свету који је успео у томе.

За кореографију је задужен Константин Расадин, који у својој богатој биографији има и сарадњу са балетским легендама као што су Рудолф Нурејев и Михаил Баришњиков, а костими за '' Лабудово језеро '' вреде преко 250.000 долара, јер поред естетике, морају да поседују и изузетну издржљивост, да би могли да прате захтевне фигуре које изводе балетани овог ансамбла.

Ова балетска представа извођена је на свим континентима, а сада, у потпуно новој продукцији и кореографији, коначно долази у наш главни град.


                                svanlake

Улазнице можете набавити на благајни Сава Центра, у Win Win радњама и путем www.ddtickets.rs .

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 11 децембар 2016 20:50
Ирена Спасовић

Ирена Спасовић - Рођена је и живи у Београду. Почела је да се бави новинарством 1997. године када је била студент Физичког факултета Универзитета у Београду на одсеку Б, теоријске и експерименталне физике, где је и дипломирала на теми ,,Релативистички диелектрични тензор анизотропне плазме". Након што је дипломирала, почела је да се бави маркетингом и PR-ом што ју је усмерило да утемељи своје искуство знањем из те области тако што је убрзо дипломирала мастер на Европском универзитету у Београду на теми ,,Бренд као фактор престижа и развоја фирми". Као новинар је написала доста текстова, приказе актуелних културних дешавања, као што су FEST, FAF и концерте група као што су ,,Метаllicа", ,,Roxy Music", ,,Sonic Youth", са чијим члановима је одрадила интервјуе. Поред наведених урадила је интервјуе са многим другим уметницима из поља филма и музике, а то су Massimo, Sergi Lopez, Andreas Vollenweider, Jean-Christophe „Pitof“ Comar, Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда, Винко Брешан, Исидора Бјелица, Арсен Антон Остојић,... Како je интересују поглавља живота, природе и здравља, написала је и чланак ,,Озонски омотач и здравље", http://theosonlayer.blogspot.rs/, http://ozonizdravlje.blogspot.rs/. Њеним интересовањима у вези науке и културе никад краја, што ју је и повезало са ,,Кућом добрих вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани